Fusion i försvarssektorn: Honeywell förvärvar CAES System
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fusion i försvarssektorn: Honeywell förvärvar CAES System

Fusion

Amerikanska industribolaget Honeywell har ingått ett avtal om att köpa försvarsbolaget CAES System från Advent International för cirka 2 miljarder dollar. Förvärvet förväntas stärka Honeywells befintliga portfölj inom försvarssektorn.

  • Honeywell köper CAES System för 2 miljarder dollar.
  • Affären finansieras helt kontant.
  • Förvärvet stärker Honeywells försvarsportfölj.

Enligt en artikel i Wall Street Journal kommer det amerikanska industribolaget Honeywell att förvärva CAES System, ett företag som specialiserar sig på utveckling av flyg- och försvarsteknik. Transaktionen sker mot en bakgrund av ökade globala försvarsutgifter, särskilt tydligt sedan Rysslands invasion av Ukraina.

Förstärkning av försvarsportföljen

Förvärvet av CAES System förväntas öka Honeywells kapacitet inom försvarssektorn. CAES System, som utvecklar avancerad flyg- och försvarsteknik, kommer att bli ett värdefullt tillskott till Honeywells befintliga produktportfölj. Affären, som är helt kontant, väntas offentliggöras på torsdag.

Global kontext påverkar affären

Det är inte en tillfällighet att denna affär kommer till stånd nu. Försvarsutgifterna har ökat kraftigt runt om i världen, vilket delvis beror på den osäkerhet som skapats av Rysslands militära aggressioner. Investeringen i CAES System gör det möjligt för Honeywell att bättre möta de ökade behoven och efterfrågan på avancerad försvarsteknik.

Vi på Börskollen följer noga denna utveckling och kommer att fortsätta rapportera om hur detta förvärv påverkar både Honeywell och den bredare försvarsindustrin. Genom att stärka sin position inom försvarssektorn kan Honeywell förväntas bli en ännu starkare aktör på den globala marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt