Fusionssamtal mellan två streamingjättar – aktierna föll
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fusionssamtal mellan två streamingjättar – aktierna föll

Fusionssamtal

David Zaslav, VD för Warner Bros Discovery, har nyligen haft ett möte med Bob Bakish, VD för Paramount Global, för att diskutera en potentiell fusion mellan de två företagen. Mötet, som ägde rum på Paramounts huvudkontor i New York, handlade bland annat om att föra samman företagens streamingtjänster för att kunna konkurrera med andra stora aktörer som Netflix och Disney.

  • Warner Bros Discovery och Paramount Global har diskuterat ett potentiellt samgående för att stärka sin position på streamingmarknaden.
  • Warner Bros Discovery, som har ett högre börsvärde, skulle vara den troliga köparen i en eventuell affär.
  • Företagens aktier sjönk efter att nyheten blev känd.

Mötet mellan Zaslav och Bakish varade i flera timmar, och omfattade diskussioner om hur företagen skulle kunna komplettera varandra på bästa sätt. Ett av alternativen som övervägdes var att slå samman streamingtjänsterna Max och Paramount+, vilket skulle stärka deras konkurrenskraft mot andra stora aktörer i branschen.

Varierade affärsportföljer

Båda företagen har en omfattande portfölj av nöjes- och mediaföretag. Warner Bros Discovery äger bland annat en filmstudio, samt kanaler som CNN, HBO och TNT. På samma sätt har Paramount Global en egen filmstudio, och äger även tv-kanaler som MTV, Nickelodeon och Comedy Central, samt CBS och streamingtjänsten Paramount+.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Effekter på aktiemarknaden

Nyheten om det potentiella samgåendet påverkade aktiemarknaden. Warner Bros-aktien sjönk med 5,7 procent, medan Paramounts aktie sjönk med 2 procent. Det återstår att se hur dessa företag kommer att navigera i dessa förändrade förhållanden och hur deras aktier kommer att påverkas på lång sikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Netflix

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.