Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FuskFoto: Pressbild konsumentverket, Öyvind Lund

Fusk med reavaror granskas av konsumentverket

Enligt en ny regel som trädde i kraft i september förra året, måste företag nu tydligt ange det lägsta priset en vara haft under den senaste månaden på alla reavaror. Konsumentverket har nu påbörjat en granskning för att säkerställa att företagen följer dessa bestämmelser, i syfte att skydda konsumenterna från att bli lurade av falska prissänkningar.

Regeln infördes för att tillhandahålla ökad transparens för konsumenter och förhindra vilseledande prissänkningar. Detta för att se till att konsumenterna får mest möjligt värde för pengarna och att företagen inte kan manipulera priserna på ett ojust sätt.

Granskning av regeltillämpning

Konsumentverket kommer nu att genomföra en undersökning för att avgöra om handelsföretagen följer den nya regeln. Granskningen kommer att fokusera på om företagen korrekt anger det tidigare lägsta priset och hur denna information presenteras till konsumenterna. Målet är att säkerställa att konsumenterna får korrekt och tydlig information om varornas tidigare lägsta pris.

Detta rapporterar GP.se om.

Möjlighet till åtgärder

Om det visar sig att ett företag inte följer bestämmelserna kan Konsumentverket välja att genomföra tillsyn av företaget. Myndigheten har redan informerat branschen om den kommande granskningen, vilket ger företagen möjlighet att proaktivt åtgärda eventuella brister. Detta visar på en ambition att arbeta tillsammans med företagen för att säkerställa att konsumenternas rättigheter skyddas.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.