Fyra lyxiga aktietips – uppsida på 60 procent
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Fyra lyxiga aktietips – uppsida på 60 procent

Fyra

Gucci-ägaren Kering och Burberry är två av de europeiska lyxaktier som bedöms som undervärderadei en färsk analys av Morningstar. Trots en tillfällig dämpning i efterfrågan, förväntas industrin återhämta sig snabbt, vilket gör dessa aktier till intressanta investeringsmöjligheter.

  • Kering och Burberry anses vara attraktiva på lång sikt.
  • Swatch förväntas dra nytta av den kinesiska konsumtionen.
  • Hugo Boss visar stark varumärkeslojalitet och tillväxt.

Enligt en analys från Morningstar är lyxsektorn i stort sett rättvist värderad, trots en dämpad efterfrågan på kort sikt. Historiskt sett har lyxindustrin visat sig återhämta sig snabbt från cykliska nedgångar, och det finns ett antal aktier som nu bedöms vara undervärderade.

Kering: Starka varumärken och betydande uppsida

Kering är den näst största lyxkoncernen sett till intäkter och handlas till 18 gånger konsensusvinsten, konstaterar Morningstar. Trots att Kerings flaggskepp Gucci har tappat fart, behåller företaget sin prissättning och attraktivitet. Enligt analysen finns det en uppsida på 60 procent jämfört med estimatet för verkligt värde.

Burberry: Förbättringspotential genom prissättning och sortiment

Burberry, som handlas till 17 gånger den framtida vinsten, drar nytta av hög varumärkesigenkänning och kontroll över distributionen. Trots en svagare tillväxtperiod, främst på grund av att de nya kollektionerna lanserades till ett premiumpris, finns det potential för förbättring genom att stärka de billigare sortimenten, anser Morningstar.

Swatch och Hugo Boss: Fördelar inom sina respektive segment

Swatch gynnas av varumärkets immateriella tillgångar och tillverkningsskalan, med en hög exponering mot den kinesiska konsumtionen som förväntas återhämta sig kraftigt efter pandemin. Bör också gynnas av att botten är nådd för lågprisklockor.

Hugo Boss, å andra sidan, har ett starkt varumärke inom premium herrkläder, vilket skapar varumärkeslojalitet. Företaget har visat stark försäljningstillväxt tack vare ökad marknadsföring och dragkraft inom fritidskläder och hos unga konsumenter. Trots konkurrens i klädsegmentet anser analysen att aktien är attraktiv, då den handlas till endast 11 gånger vinsten på sikt.

Vi på Börskollen anser att dessa fyra aktier kan utgöra intressanta investeringsmöjligheter för den långsiktiga investeraren, särskilt med tanke på den förväntade återhämtningen inom lyxsektorn.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kering

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt