Gamestoprally kom av sig
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Gamestoprally kom av sig

Gamestoprally

Spelbutikskedjan Gamestops aktie rusade 90 procent i den tidiga Wall Street-handeln, efter nya kryptiska meddelanden i sociala medier. Men i slutändan kom rallyt av sig. Aktien stängde måndagen på plus 21,0 procent.

Keith Gill – känd som "Roaring Kitty" – fortsätter att påverka aktiens kursrörelser.

Hans senaste inlägg kom på sociala medier-plattformen Reddit i söndags. Inlägget består av en skärmdump där det ser ut som att Gill, som kallar sig DeepF på Reddit, handlat aktier och köpoptioner i Gamestop till ett värde av 116 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder kronor.

Som en följd lyfte aktien som mest 105 procent i måndagens förhandel på USA-börsen, men tappade rejält ju längre dagen gick

Gill har även lagt ut en bild på ett vändkort från kortspelet Uno på X. Kortet ändrar spelets riktning och i vilken turordning spelarna drar kort.

Uppgången är den senaste turen kring Gamestop och andra så kallade meme-aktier. Hysterin återuppväcktes ur sin dvala i mitten av maj efter det att Keith Gill gjort sitt första inlägg på flera år på X. Inlägget bestod av en teckning på en man som lutar sig framåt på en stol.

Det var en serie inlägg om Gamestop från samme Gill som i januari 2021 drog i gång en våg av småspararspekulation i meme-aktier.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Reddit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt