Efter vinstvarning och kurskollaps – Afv fortfarande inte lockade av potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Efter vinstvarning och kurskollaps – Afv fortfarande inte lockade av potentialen

Efter

Elinstallationsföretaget Garo lämnade igår en vinstvarning vilket resulterat i ett kraftigt fall på aktiemarknaden, med nästan 20 procent. En minskad försäljning av laddboxar och ett ytterligare kostnadsprogram planeras, vilket indikerar utmanande tider för bolaget. Aktien har dock potential på lång sikt, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Garo har utfärdat en vinstvarning på grund av lägre försäljning av laddboxar än väntat, vilket har lett till att aktien rasat med nästan 20 procent.
  • Bolaget planerar att genomföra ett nytt kostnadsprogram. Analysen från Affärsvärlden förutspår svårigheter för företaget inom både sina affärsområden på kort sikt.
  • Trots den nuvarande situationen har Garos aktie potential att öka med 14 procent på lång sikt, enligt Affärsvärlden.

Insynspersoner investerar trots utmaningar

Under hösten och vintern har flera insynspersoner, inklusive företagets ordförande och sjunde största ägare Rickard Blomqvist, köpt aktier i Garo. Blomqvist, som tidigare sålt aktier till ett värde av flera miljoner under perioden 2020-2022, har nu börjat investera igen med aktieköp mellan 28 och 77 kronor. Trots detta menar Affärsvärlden att bolaget möter en tuff tid framöver.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktien handlas till samma pris som 2016

Även om Garos aktie nu handlas till samma pris som 2016, vilket kan tyda på att den är billig, har Affärsvärlden svårt att se en ljus framtid för bolaget. De avslutar sin analys med en neutral rekommendation.

Om Garo

Garo är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 12168st ägare hos Avanza samt 2148st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Garo utvecklar produkter och system inom elinstallation. Bolaget erbjuder mätarskåp, eluttag för bilparkering, CEE-uttag, ställverk, samt tillhörande eftermarknadsservice. Största verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden där kunderna består av elgrossister, men även utav slutkunder som elinstallatörer, OEM-tillverkare och industribolag. Bolaget grundades ursprungligen 1939 och har sitt huvudkontor i Gnosjö

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Garo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Garo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.