Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

General

General Motors dotterbolag för självkörande bilar inleder besparingsprogram

Amerikanska biltillverkaren General Motors dotterbolag Cruise inleder ett nytt besparingsprogram. Nedskärningarna kommer att påverka kontraktsarbetare, inklusive de som hjälper till med fordonets rengöring och laddning, samt hantering av kundtjänstförfrågningar. Beslutet beskrivs som svårt att fatta men nödvändigt.

Enligt CNBC, som först rapporterade nyheten, är det ännu oklart hur många anställda som kommer att beröras av nedskärningarna. Det anges inte heller hur stora de ekonomiska besparingarna kommer att bli i detta skede av programmet.

Stora förändringar väntas

Denna åtgärd av Cruise markerar en omfattande förändring i företagets drift. Det visar också på de utmaningar som bilindustrin står inför, med en kraftig nedgång i försäljningen till följd av den pågående pandemin. Företag över hela världen tvingas omvärdera sina affärsmodeller och kostnadsstrukturer för att överleva och anpassa sig till den nya ekonomiska miljön.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ett svårt men nödvändigt beslut

Cruise beskriver beslutet att genomföra nedskärningarna som en svår men nödvändig åtgärd. "Vi är i en bransch som står inför enorma utmaningar och det är viktigt för oss att förbli konkurrenskraftiga", sa en talesperson för företaget. "Detta är ett svårt men nödvändigt steg för att säkerställa vår långsiktiga överlevnad och framgång".

Vad är Cruise

Cruise LLC är ett amerikanskt företag för självkörande bilar med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien. Grundat 2013 av Kyle Vogt och Dan Kan. Bolaget bygget och utvecklar Cruise teknik för autonoma bilar. Företaget är ett i stort sett självständigt dotterbolag till General Motors.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.