Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

General

General Motors överträffar förväntningarna - Slopar mål för elbilar

Amerikanska biljätten General Motors redovisar ett starkare tredje kvartal än förväntat men drar samtidigt tillbaka sina prognoser för 2023. Företaget påverkas av en kostsam strejk och slopar dessutom sina mål för elbilsförsäljningen på kort sikt.

General Motors rapporterade en omsättning på 44,13 miljarder dollar under tredje kvartalet, vilket är en ökning med 5,3 procent. Detta utfall var högre än analytikerkonsensus från Factset, som låg på 42,48 miljarder dollar. Bolagets justerade vinst per aktie blev 2,28 dollar, vilket är en förbättring med 21,9 procent jämfört med analytikerkonsensus på 1,87 dollar.

GM påverkas av strejk och slopar mål

Företaget har under kvartalet påverkats av UAW-strejken, vilket resulterat i ökade kostnader. Enligt bolagets finanschef Paul Jacobson har strejken kostat General Motors 200 miljoner dollar under tredje kvartalet och 600 miljoner under fjärde kvartalet hittills. Strejkkostnaderna ligger nu på 200 miljoner dollar i veckan. På grund av detta drar bolaget tillbaka sina tidigare finansiella prognoser för 2023.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Elbilsförsäljningen inte som förväntat

Förutom de ekonomiska prognoserna drar General Motors även tillbaka sina kortsiktiga mål för försäljningen av elbilar. Detta beror på en svagare än förväntad efterfrågan. Tidigare hade företaget satt som mål att sälja 400 000 enheter i Nordamerika från 2022 fram till mitten av 2024, samt att tillverka 100 000 enheter i Nordamerika under andra halvåret 2023. Trots detta behåller företaget sina mål om att uppnå låga vinstmarginaler på elbilar och att ha en årlig produktionskapacitet för en miljon fordon i Nordamerika 2025.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.