George Lucas stödjer Disney i striden mot aktivistinvesteraren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

George Lucas stödjer Disney i striden mot aktivistinvesteraren

George

Den välkända filmskaparen George Lucas har markerat sitt stöd för Bob Iger, koncernchef för Walt Disney, i konflikten mot aktivistinvesteraren Nelson Peltz. Som Disney's största enskilda aktieägare, har Lucas uttryckt sitt fulla förtroende för Iger och företagets förmåga att generera långsiktigt värde. Detta enligt CNBC.

  • George Lucas, Disney's största enskilda aktieägare, ger sitt stöd till företagets nuvarande ledning.
  • Nelson Peltz, aktivistinvesterare, vill implementera stora förändringar i Disney's traditionella TV-verksamhet.

När Lucas sålde sitt bolag Lucasfilm till Disney 2012 erhöll han 37,1 miljoner aktier i företaget, vilket gör honom till den största enskilda aktieägaren. Detta enligt uppgifter till CNBC.

Lucas uttalande

Lucas har berömt Igers återkomst till företaget och uttryckt sin tillit till hans ledarskap. "När Bob nyligen återvände till företaget under en svår tid blev jag lättad. Ingen känner Disney bättre. Jag är fortfarande en betydande aktieägare eftersom jag har fullt förtroende för Disneys kraft och Bobs meriter när det gäller att skapa långsiktigt värde", sade Lucas.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Peltz förslag

Peltz har föreslagit att han själv tillsammans med tidigare Disney finanschefen Jay Rasulo väljs in i styrelsen vid den kommande bolagsstämman den 3 april. Han anser att Disney bör genomföra betydande förändringar i sin traditionella tv-verksamhet, som han ser som en krympande affärsverksamhet.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att följa utvecklingen kring Disney och hur företagets ledning hanterar denna situation.

Börskollen om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Walt Disney, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt