Glömde skrapa rutorna på bilen – fick böter på 40 000 kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Glömde skrapa rutorna på bilen – fick böter på 40 000 kronor

Glömde

En man i Eskilstuna har fått böta 40 000 kronor efter att ha kört med frostiga bilrutor. Mannen, som hade tänkt skrapa rutorna, stannade för sent och blev stoppad av polis. Fallet belyser risken och konsekvenserna av att köra med nedsatt sikt.

  • En man i Eskilstuna bötfälldes med 40 000 kronor för att ha kört med isiga bilrutor.
  • Polisen bedömde att körningen var trafikfarlig på grund av begränsad sikt.
  • Konsekvenserna av att köra med nedsatt sikt kan vara stora, och kan inkludera både böter och indraget körkort.

62-åringen ifrån Eskilstuna blev stoppad av polis när han var på väg att skrapa de isiga rutorna på sin bil. Enligt domen, som Vi Bilägare har granskat, uppgav mannen att han hade planerat att skrapa rutorna även om han inte hade mött polisbilen.

Detta skriver Vi Bilägare om.

Dyr lärdom för föraren

Mannen dömdes till att betala 40 dagsböter á 1 000 kronor för vårdslöshet i trafik. Storleken på böterna beror på mannens ekonomiska situation. Detta fallet lyfter fram riskerna med att chansa och köra utan att ha skrapat rutorna ordentligt. Straffet kan variera beroende på allvaret i förseelsen, och kan i värsta fall resultera i indraget körkort.

Det har även skett fler gånger att det delas ut böter för oskrapade rutor.

Tips för att undvika problem i helgen

För att undvika liknande situationer bör du som bilägare se till att skrapa både insidan och utsidan av bilrutorna samt ta bort all snö från taket. Här följer några snabba tips för att underlätta för bilägare under vintermånaderna:

  • Ha flera isskrapor i bilen, gärna en på varje sida.
  • Håll isskraporna rena för att undvika repor på rutorna.
  • Ha extra vantar i bilen för att undvika kalla fingrar när du skrapar rutorna.
  • Du behöver inte bara skrapa eller ta bort snö på utsidan utan även hålla insidan ren och fri från imma. Ha in för bråttom iväg utan låt bilen värma rutorna först.
  • Stäng av vindrutetorkarna när du parkerar för att undvika att de fryser fast. När du sedan startar bilen igen kommer även vindrutetorkarna gå igång och om dom sitter fast är det lätt att torkarmotorn blir överbelastad och går sönder.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.