Gomspace säkrar kontrakt värt 122 miljoner kronor i Singapore
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Gomspace säkrar kontrakt värt 122 miljoner kronor i Singapore

Gomspace

Nanosatellitbolaget Gomspace har tecknat ett betydande kontrakt med en kund i Singapore, värt 122 miljoner kronor. Avtalet, som tilldelades efter en internationell konkurrensutsatt anbudsprocess, omfattar design, utveckling och byggnation av mikrosatelliter över en treårsperiod. Detta är det andra större kontraktet för bolaget på kort tid.

  • Kontraktet är värt 122 miljoner kronor.
  • Avtalet gäller design och byggnation av mikrosatelliter.
  • Prognosen om positivt kassaflöde för andra halvåret 2024 bekräftas.

Internationell konkurrens

Gomspace, ett bolag specialiserat på nanosatelliter, har säkrat ett kontrakt på 122 miljoner kronor från en kund i Singapore. Kontraktet tilldelades efter en internationell konkurrensutsatt anbudsprocess, vilket visar på Gomspaces konkurrenskraft på den globala marknaden. Avtalet innebär design, utveckling och byggnation av en flotta av mikrosatelliter under en treårsperiod.

Stärkt kassaflöde och framtida utsikter

Enligt Gomspace kommer kontraktet att stärka det förväntade kassaflödet för kundprogrammet under året. Bolaget bekräftar även sin prognos om ett positivt fritt kassaflöde under andra halvåret 2024. Detta är en viktig milstolpe för Gomspace och visar på marknadens förtroende för bolagets förmåga att möta kundernas behov inom rymdsektorn.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

VD:s kommentar

Gomspaces VD, Carsten Drachmann, uttrycker sin tillfredsställelse över avtalet och säger: "Vi är djupt hedrade över att bli erkända av ledande rymdnationer som Singapore för att bidra till deras orbitala infrastruktur. Det här kontraktet ligger helt i linje med vår utveckling av mikrosatellitplattformen och är ett bevis på marknadens förtroende för Gomspaces förmåga att uppfylla våra kunders rymdambitioner. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Singapore för att leverera en lösning i världsklass."

Vi på Börskollen ser fram emot att följa Gomspaces fortsatta framgångar och deras bidrag till utvecklingen av rymdteknologi på global nivå.

Börskollen om GomSpace

GomSpace är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern GOMX på First North. GomSpace verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 2026 st ägare hos Avanza samt 6203 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Gomspace Group är ett teknikföretag som specialiserar sig på nanosatelliter. Företaget arbetar med att utveckla, designa och sälja dessa små satelliter, vilka är utformade för att erbjuda tjänster inom spårning, kommunikation och cybersäkerhet. Deras produkter används i många olika sektorer, såsom försvar och säkerhet, flygindustrin och telekommunikation. Gomspace har en global närvaro och deras huvudkontor ligger i Aalborg, Danmark.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om GomSpace, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om GomSpace

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien GomSpace

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt