Google gör sin största satsning någonsin i Sydostasien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Google gör sin största satsning någonsin i Sydostasien

Google

Google kommer att göra en stor investering i Malaysia genom att bygga ett datacenter och en molnlagringsanläggning. Detta är den största satsningen i Sydostasien för teknikjätten och förväntas skapa tusentals jobb i landet.

  • Google investerar 2 miljarder dollar i Malaysia.
  • Projektet kan skapa upp till 26 500 jobb.
  • Malaysia satsar även stort på chipindustrin.

Google har tillkännagett en investering på 2 miljarder dollar i Malaysia för att bygga ett datacenter och en molnlagringsanläggning. Denna investering markerar Googles största engagemang i Sydostasien hittills, enligt Ruth Porat, finanschef på Googles moderbolag Alphabet.

Ekonomisk påverkan och jobbtillfällen

Enligt Malaysias handelsministerium beräknas investeringen kunna skapa upp till 26 500 jobb inom olika sektorer och ha en total ekonomisk påverkan på 3,2 miljarder dollar. Anläggningarna kommer att byggas i Sime Darby Protertys Elmina Business Park i delstaten Selangor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Malaysia satsar på halvledarindustrin

Samtidigt meddelade Malaysias regering att de planerar att utbilda 60 000 ingenjörer för att landet ska kunna bli ett globalt nav för chipindustrin. Denna utbildningssatsning är en del av en ny nationell halvledarstrategi som siktar på att attrahera investeringar värda 500 miljarder ringgit. Staten planerar att investera minst 25 miljarder ringgit, motsvarande cirka 56 miljarder svenska kronor, under de kommande 5-10 åren.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och ser fram emot att se hur dessa investeringar kommer att påverka både den lokala och globala ekonomin.

Börskollen om Alphabet

Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag, där den mest framträdande verksamheten är söktjänsten Google. Företaget fokuserar huvudsakligen på att utveckla informationsteknik och söktjänster, men det bedriver även forskning och utveckling inom områdena AI (Artificiell Intelligens) och bioteknik. Utöver detta investerar bolaget i diverse internet- och underhållningstjänster. Alphabet grundades år 2015 och har sitt huvudkontor beläget i Mountain View, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alphabet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt