Google överväger att börja ta betalt för funktioner drivna av AI
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google överväger att börja ta betalt för funktioner drivna av AI

Google

Enligt Financial Times överväger Google att införa betalning för nya premiumfunktioner som drivs av artificiell intelligens (AI). Om detta skulle ske, skulle det vara första gången som företaget placerar någon av sina kärnprodukter bakom en betalvägg. Google har dock ännu inte fattat något beslut om planen.

  • Google överväger att introducera betalda AI-drivna premiumfunktioner.
  • Detta skulle vara första gången företaget sätter någon kärnprodukt bakom en betalvägg.
  • Inget slutgiltigt beslut har fattats än.

Financial Times rapporterar att Google är i färd med att utvärdera olika alternativ, bland annat att inkludera vissa AI-baserade söktjänster i premiumtjänsterna. Ändå är det möjligt att planerna kan skrotas helt och hållet, enligt tidningen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Annonsfinansierad sökfunktion framöver

Google har bekräftat för Finwire att sökfunktionen kommer att fortsätta vara annonsfinansierad även i framtiden. "Vi arbetar inte med eller överväger en annonsfri sökupplevelse. Som vi har gjort många gånger tidigare kommer vi att fortsätta att bygga nya premiumfunktioner och tjänster för att förbättra våra prenumerationserbjudanden över hela Google. Vi har inget att meddela om just nu", säger Google.

Företaget tillade att även om det utforskar hur framtida premiumprodukterbjudanden för sökdelen ska se ut, kommer annonser fortfarande att vara en del av upplevelsen. Google verkar alltså vara på väg att föra en balansgång mellan att förbättra användarupplevelsen med premiumfunktioner och att bibehålla sökfunktionens annonsfinansierade modell.

Börskollen om Alphabet

Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google. Inom holdingbolaget är huvudfokuset att utveckla informationsteknik och söktjänster, men inom koncernen bedrivs även forskning och utveckling av AI (Artificiell Intelligens), samt bioteknik. Övriga satsningar innehåller olika internet- och underhållstjänster. Alphabet grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alphabet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt