Granskning: FAA hittar brister i Boeings produktionsanläggningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Granskning: FAA hittar brister i Boeings produktionsanläggningar

Granskning:

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA har under en sex veckor lång granskning funnit ett flertal brister i Boeings produktionsanläggningar för flygplanet 737 Max. Granskningen föranleddes av en incident i januari där en dörrplugg kom loss från ett 737 Max 9-plan som tillhörde Alaska Airlines.

  • Av de 89 produktrevisioner som genomfördes klarade Boeing 56 stycken, medan 33 underkändes.
  • Spirit AeroSystems, som bland annat tillverkar flygplanskroppar till Boeing 737 Max, klarade endast sex av de 13 revisioner som genomfördes.
  • FAA har gett Boeing 90 dagar på sig att ta fram en plan för förbättringar av kvalitetskontrollen.

Granskningen genomfördes av FAA efter det att en dörrplugg blåste av ett 737 Max 9-plan från Alaska Airlines i början av året. Under granskningen upptäckte FAA otaliga brister, bland annat flera oortodoxa metoder som Spirit AeroSystems-anställda använde under tillverkningen.

Stora brister i tillverkningen

Enligt ett dokument som New York Times har fått tillgång till ska Spirit-anställda bland annat ha använt hotellnyckelkort för att kontrollera en dörrtätning. Vid ett annat tillfälle ska de ha använt flytande tvål som smörjmedel vid montering av en dörrtätning.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Behov av förbättringar i kvalitetskontrollen

I slutet av februari gav FAA Boeing 90 dagar på sig att ta fram en plan för förbättringar av kvalitetskontrollen. En expertgrupp har även pekat på skillnader mellan Boeings ledning och dess anställda när det kommer till synen på säkerhetskultur. Vi på Börskollen ser fram emot att följa Boeings arbete med att förbättra sina rutiner och kvalitetskontroll.

Börskollen om Boeing

Boeing är en global flygplanstillverkare. Bolaget inriktar sig mot flera segment och erbjuder idag, förutom tillverkning av reguljära och kommersiella flygplan, även flygplan för försvarsindustrin, samt rymdsektorn. Bolaget designar och tillverkar jetliners, militära flygplan, satelliter, samt missil- och lanseringssystem. Boeing grundades 1916 och har sitt huvudkontor i Chicago, Illinois.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Boeing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boeing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boeing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt