Guldpriset lyfter – ny rekordnivå
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Guldpriset lyfter – ny rekordnivå

Guldpriset

Världsmarknadspriset på guld fortsätter att stiga. Den ädla metallen var under förmiddagshandeln svensk tid som mest uppe på nivåer över 2 350 dollar per uns (31,1 gram) – det vill säga nya historiska toppnoteringar.

Världsmarknadspriset på guld fortsätter att stiga. Den ädla metallen var under förmiddagshandeln svensk tid som mest uppe på nivåer över 2 350 dollar per uns (31,1 gram) – det vill säga nya historiska toppnoteringar.

Guldpriset har gått upp 14 procent sedan årsskiftet, varav i princip hela lyftet har ägt rum under mars och april månad.

Pådrivande just nu är att marknadens positionerar sig inför amerikanska inflationssiffror för mars på onsdag. Det finns också en utbredd förväntan på bland investerare att USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) är på väg att sänka styrräntan i sommar, trots att inflationen är tydligt över inflationsmålet på 2 procent.

Guldpriset har också fått draghjälp av den geopolitiska oron i Mellanöstern, som får investerare att efterfråga mer säkra placeringar. Därtill kommer att stora centralbanker – däribland den kinesiska – har köpt på sig stora mängder guld till sin reserv på senare tid.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt