Han ska leda Microsofts AI-satsning – kommer från Google
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Han ska leda Microsofts AI-satsning – kommer från Google

Han

Mustafa Suleyman, medgrundare av Googles AI-labb Deepmind, har nyligen anställts av mjukvarujätten Microsoft. Han ska leda företagets satsning på AI-konsumentprodukter, enligt uppgifter från Wall Street Journal. Suleyman kommer att rapportera direkt till Microsofts VD, Satya Nadella.

  • Mustafa Suleyman, tidigare medgrundare av Googles AI-labb Deepmind, tar över ledningen för Microsofts satsning på AI-konsumentprodukter.
  • Suleyman lämnar sin roll i AI-startupen Inflection AI, som han grundade efter att ha lämnat Google 2014.
  • Suleyman kommer att rapportera direkt till Microsofts VD, Satya Nadella.

Suleyman är ingen nykomling inom AI-världen. Han var med och grundade Deepmind, men lämnade Google 2014 för att starta AI-startupen Inflection AI. Företaget, som vid senaste värderingen var värt 4 miljarder dollar, har bland annat Microsoft och Nvidia som investerare. Suleyman meddelade nyligen att han lämnar sin roll på Inflection AI.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Suleymans roll på Microsoft

Suleyman kommer nu att leda den nyligen skapade organisationen Microsoft AI. Organisationen har som mål att främja integrationen av AI i Microsofts produkter, inklusive Copilot, samt i företagets övriga konsumentprodukter och forskning. I sin nya position kommer Suleyman att rapportera direkt till Microsofts VD Satya Nadella.

Vi på Börskollen ser med spänning fram emot att följa utvecklingen av Microsofts satsning på AI under Suleymans ledning. Med hans tidigare erfarenhet och framgångar inom området finns det goda förutsättningar för att Microsoft kommer att ta stora kliv framåt inom AI-sektorn.

Börskollen om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Microsoft, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt