Här är AI-bolagen som Nvidia själv investerar i – två sticker ut
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är AI-bolagen som Nvidia själv investerar i – två sticker ut

Här

Nvidia är ett av de bolag som profiterat mest på AI-hajpen och har på relativt kort tid blivit ett av världens hetaste företag. Men Nvidia har också självt gjort betydande investeringar i fyra mindre AI-bolag – varav två visat särskilt stark tillväxt.

  • Nvidia har investerat i fyra AI-bolag, däribland Arm Holdings och SoundHound AI.
  • Arm Holdings och SoundHound AI har hittills visat mest tillväxt.
  • Nvidia stödjer AI-industrin och ser potential för stora avkastningar.

Enligt en artikel i finanssajten The Motley Fool har Nvidia, som är känd för sina kraftfulla grafikprocessorer, GPU:er, nyligen investerat i fyra mindre AI-bolag. Dessa investeringar är en del av företagets strategi för att stödja och växa inom AI-industrin.

Arm Holdings: En dominant aktör inom halvledararkitektur

Arm Holdings, som Nvidia tidigare försökte köpa för 40 miljarder dollar, har mottagit den största investeringen från Nvidia på cirka 147 miljoner dollar. Arm är känd för sin halvledararkitektur som används av många ledande chip-tillverkare, inklusive Nvidia. Arm har en stark position inom CPU-marknaden för smartphones och persondatorer, och förväntas lägga beslag på 50 procent av Windows pc-marknaden inom fem år.

Trots sin lovande framtid är Arms aktie dyrt värderad med ett pris-till-försäljningsförhållande (p/s) på 53, vilket är högre än Nvidias egna p/s på 38.7. Nvidia köpte Arm-aktier till en betydligt lägre kostnad än dagens marknadsvärde, vilket kan göra det klokt för investerare att vänta på en prisnedgång innan de köper in sig, anser The Motley Fool.

SoundHound AI: Revolutionerar röstigenkänning

SoundHound AI har utvecklat en rad konversationsverktyg som används inom bland annat restaurang- och bilindustrin. Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin nya "Employee Assist"-teknik som hjälper restauranganställda. Företaget har redan stora kunder som White Castle och Chipotle, och är på väg att expandera till fler än 100 000 nya platser.

SoundHound AI:s röstassistent används även av bilföretag som Honda och Hyundai. Genom ett partnerskap med Nvidias Drive-plattform har SoundHound förbättrat sin teknik ytterligare, vilket möjliggör användning även utan nätverksuppkoppling. Trots en stark tillväxt på 73 procent i senaste kvartalet, visar SoundHound en betydande förlust och kommer sannolikt att behöva ytterligare kapital, vilket kan leda till utspädning av aktier.

The Motley Fool anser att de här båda investeringarna sticker ut, men Nvidia har även investerat i Nano-X Imaging – som använder AI för att producera bättre resultat från medicinsk avbildning – och i Recursion Pharmaceuticals, som använder AI för att underlätta läkemedelsupptäckt.

Vi på Börskollen ser en tydlig trend där Nvidia inte bara satsar på sin egen teknologi utan även på att stödja och utveckla andra lovande företag inom AI-sektorn. Detta kan skapa en bredare och mer robust AI-ekosystem som gynnar både Nvidia och dess aktieägare på lång sikt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nvidia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt