Här är nästa stora satsning för streamingjätten Netflix
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Här är nästa stora satsning för streamingjätten Netflix

Här

Netflix, den globala streamingjätten, överväger att ta klivet in i boxningens värld genom att erbjuda livesändningar av sporten. Om detta blir verklighet kommer det att bli företagets största satsning på livesport hittills, och ett betydande steg bort från deras traditionella innehåll.

Enligt uppgifter som Wall Street Journal rapporterar, verkar Netflix vara i tidiga skeden av att undersöka möjligheten att inkludera boxning i deras streamingutbud. Om företaget bestämmer sig för att gå vidare med denna idé, kommer det att bli deras första stora satsning på livesport.

Den första stora satsningen på livesport

Netflix har tidigare visat intresse för sport, men detta skulle vara deras mest ambitiösa projekt hittills. Den 14 november kommer företaget att sända sitt första live sportevenemang, golfturneringen "The Netflix Cup". Denna sändning kommer att vara ett experiment för att se hur väl sport kan passa in i deras nuvarande innehållsutbud och hur stor efterfrågan det finns för sådant innehåll bland deras tittare.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Boxningsprojektet är fortfarande osäkert

Även om Netflix överväger att inkludera boxning i sina framtida planer, påpekar Wall Street Journal att detta fortfarande är i ett väldigt tidigt stadium. Det finns ingen garanti för att projektet någonsin kommer att realiseras, då det är beroende av många faktorer och beslut som ännu inte har fattats.

Om Netflix

Netflix är en global leverantör av tv- och underhållningstjänster. Verksamheten styrs idag via flertalet segment som inkluderar internationell streaming och möjligheten till ett brett utbud av filmer, serier och videospel. Större delen av utbudet nås digitalt och via mobilapplikationer, där användaren kan streama material till ett löpande abonnemangspris. Bolaget grundades under 1997 och har sitt huvudkontor i Los Gatos, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Netflix

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Netflix

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt