Här är råvaran med underskott enligt Goldman Sachs
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Här är råvaran med underskott enligt Goldman Sachs

Här

Investmentbanken Goldman Sachs förutser ett globalt underskott av järnmalm fram till slutet av 2023. Anledningen till detta är bland annat en nedgång i produktionen från stora gruvländer som Australien och Brasilien. Detta kan medföra störningar på marknaden, enligt en nyligen publicerad rapport från Goldman Sachs.

Goldman Sachs, en ledande aktör inom ekonomisk analys, har i sin senaste rapport förutspått en järnmalmbrist till och med 2023. Orsaken till detta är att produktionen av järnmalm inte når upp till den globala efterfrågan. Detta är en oväntad omvändning från tidigare prognoser som indikerade ett överskott.

Nedgång i produktionen

En bidragande faktor till det förväntade underskottet är en minskning i produktionen av järnmalm. Stora gruvnationer som Australien och Brasilien har inte producerat lika mycket järnmalm som förutsett. Denna minskning i produktionen bidrar till det förväntade globala underskottet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Prognosjusteringar

Goldman Sachs har justerat sin tidigare prognos gällande produktionen för helåret. Enligt den nya prognosen förväntas produktionen av järnmalm landa på 1 536 miljoner ton, en minskning från den tidigare prognosen om 1 557 miljoner ton. Denna nedjustering av produktionen indikerar att det globala underskottet av järnmalm kan vara mer utbrett än tidigare antagits.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt