Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här

Här är råvaran med underskott enligt Goldman Sachs

Investmentbanken Goldman Sachs förutser ett globalt underskott av järnmalm fram till slutet av 2023. Anledningen till detta är bland annat en nedgång i produktionen från stora gruvländer som Australien och Brasilien. Detta kan medföra störningar på marknaden, enligt en nyligen publicerad rapport från Goldman Sachs.

Goldman Sachs, en ledande aktör inom ekonomisk analys, har i sin senaste rapport förutspått en järnmalmbrist till och med 2023. Orsaken till detta är att produktionen av järnmalm inte når upp till den globala efterfrågan. Detta är en oväntad omvändning från tidigare prognoser som indikerade ett överskott.

Nedgång i produktionen

En bidragande faktor till det förväntade underskottet är en minskning i produktionen av järnmalm. Stora gruvnationer som Australien och Brasilien har inte producerat lika mycket järnmalm som förutsett. Denna minskning i produktionen bidrar till det förväntade globala underskottet.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Prognosjusteringar

Goldman Sachs har justerat sin tidigare prognos gällande produktionen för helåret. Enligt den nya prognosen förväntas produktionen av järnmalm landa på 1 536 miljoner ton, en minskning från den tidigare prognosen om 1 557 miljoner ton. Denna nedjustering av produktionen indikerar att det globala underskottet av järnmalm kan vara mer utbrett än tidigare antagits.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.