Här är sex aktier där Buffet trycker på säljknappen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är sex aktier där Buffet trycker på säljknappen

Här

Warren Buffett, vd för Berkshire Hathaway, har sålt sex aktier under första kvartalet 2023. Bland annat har börsikonen sålt av helt i två amerikanska jättar. Försäljningarna kommer efter sex på varandra följande kvartal av nettouttag från aktiemarknaden.  

  • Berkshire Hathaway sålde en betydande andel i Apple.
  • Paramount Global och HP såldes helt av.
  • Buffett minskade även sina innehav i Sirius XM, Chevron och Louisiana-Pacific.

Apple: Minskat innehav med 12,83 procent.

Under första kvartalet sålde Buffett en betydande del av sitt största innehav, Apple, och minskade sitt innehav med 12,83 procent. Trots denna försäljning utgör Apple fortfarande cirka 40 procent av Berkshires investerade tillgångar. Buffett motiverade försäljningen med att det är klokt att låsa in kapitalvinster nu, i ljuset av potentiellt ökade företagsskatter i framtiden. Han uttryckte fortsatt förtroende för Apples vd, Tim Cook, och företagets strategi att fokusera på högmarginalabonnemangstjänster.

Detta rapporterar The Motley Fool om.

Paramount Global och HP: Fullständiga försäljningar

Berkshire Hathaway sålde hela sitt innehav i både Paramount Global och HP under första kvartalet. Paramount har kämpat med förlustbringande streamingtjänster. HP, å andra sidan, har haft svårt att återhämta efterfrågan på persondatorer efter pandemin och har inte lyckats leverera ett tillräckligt attraktivt kapitalåterföringsprogram.

Minskade innehav i Sirius XM, Chevron och Louisiana-Pacific

Buffett sålde även en mindre del av sitt innehav i Sirius XM, Chevron och Louisiana-Pacific. För Sirius XM, som är beroende av reklamintäkter, kan ekonomisk osäkerhet ha påverkat beslutet. Chevron, som trots ett starkt återköpsprogram, såg en minskning av Berkshire's innehav, eventuellt för att balansera aktieägandet med företagets återköp.

Louisiana-Pacific, ett mindre innehav för Berkshire, såg en försäljning på grund av stigande räntor som påverkar bostadsmarknaden negativt.

På Börskollen följer vi noggrant dessa förändringar i Buffetts portfölj för att ge dig de senaste insikterna från en av världens mest framgångsrika investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt