Här är två aktier Warren Buffett köper – i stort sett – varje kvartal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är två aktier Warren Buffett köper – i stort sett – varje kvartal

Här

Warren Buffett, vd för Berkshire Hathaway, fortsätter att investera stort i två specifika bolag. Genom regelbundna köp visar han sitt förtroende för Occidental Petroleum och sitt eget företag, Berkshire Hathaway. Dessa investeringar speglar hans långsiktiga syn på marknaden och hans strategi att dra nytta av både makroekonomiska och företagsinterna faktorer.

  • Buffett har köpt aktier i Occidental Petroleum nästan varje kvartal sedan 2022.
  • Berkshire Hathaway har återköpt sina egna aktier i 23 raka kvartal.

Enligt finanssajten The Motley Fool har Warren Buffett, vd för Berkshire Hathaway, köpt aktier i två specifika bolag på nästan kvartalsbasis under de senaste åren. Dessa bolag är Occidental Petroleum och Berkshire Hathaway.

Occidental Petroleum: En energijätte

Buffett och hans team har aktivt köpt aktier i Occidental Petroleum sedan början av 2022. Denna energijätte har blivit en central del av Berkshires investeringsportfölj, som nu omfattar över 255 miljoner aktier i bolaget. Buffett ser stora möjligheter i Occidental, särskilt på grund av de makroekonomiska faktorer som påverkar oljepriset positivt. Efterfrågan på olja har varit osäker under pandemin, vilket har lett till minskade investeringar i branschen. Detta kan resultera i en långvarig brist på olja och därmed högre priser, något som gynnar Occidental.

En annan faktor som lockar Buffett är de aktiewarranter Berkshire har i Occidental. Dessa warranter kan omvandlas till aktier till ett förutbestämt pris, vilket ger ytterligare incitament för Buffett att skydda och öka sitt innehav i bolaget.

Berkshire Hathaway: Återköp av egna aktier

Förutom Occidental Petroleum har Buffett också fokuserat på att köpa tillbaka aktier i sitt eget företag, Berkshire Hathaway. Sedan mitten av 2018 har Berkshire ändrat sina regler för återköp av aktier, vilket möjliggör återköp så länge bolaget har minst 30 miljarder dollar i likvida medel och Buffett anser att aktierna är undervärderade. Detta har resulterat i att Berkshire har återköpt aktier för över 77 miljarder dollar under de senaste 23 kvartalen.

Återköpsprogrammet har varit fördelaktigt för långsiktiga investerare då det minskar antalet utestående aktier och ökar vinsten per aktie. Dessutom är det ett starkt tecken på Buffetts förtroende för sitt eget företag och dess långsiktiga strategi. Vid utgången av mars 2023 hade Berkshire Hathaway 189 miljarder dollar i likvida medel, vilket antyder att återköpen sannolikt har fortsatt även under andra kvartalet.

På Börskollen observerar vi att Buffetts investeringar speglar en djup förståelse för marknadens dynamik och en förmåga att identifiera långsiktiga möjligheter. Hans fokus på både makroekonomiska trender och företagsinterna styrkor gör honom till en unik och framgångsrik investerare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Berkshire Hathaway A

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Berkshire Hathaway A

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt