Här är världens dyraste städer att arbeta i – finansmeckan i topp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Här är världens dyraste städer att arbeta i – finansmeckan i topp

Här

Hong Kong återigen den dyraste staden för utlandsarbetare att bo i, följt av Singapore och Zürich. Detta enligt Mercers senaste rapport om levnadskostnader. Rapporten visar också att fyra schweiziska städer hamnar bland de tio dyraste, med New York City på sjunde plats.

  • Hong Kong är den dyraste staden för utlandsarbetare.
  • Schweiz har fyra städer på topp tio-listan.
  • London klättrar från 17:e till 8:e plats.

Enligt en rapport från Mercer har Asiens största finansiella nav återigen tagit toppositionerna som de dyraste städerna för internationella arbetstagare. Hong Kong rankas som den allra dyraste staden, följt av Singapore och Zürich, enligt Cost of Living City Ranking 2024. Det rapporterar nyhetskanalen CNBC.

Schweiziska städer dominerar

Schweiz har en stark närvaro på listan med Zürich, Genève, Basel och Bern som alla finns med bland de tio dyraste städerna. New York City hamnar på sjunde plats, medan London klättrar hela nio placeringar från förra året, från 17:e till 8:e plats.

Världens tio dyraste städer att arbeta i:

Rankning Stad Land
1 Hongkong Kina
2 Singapore Singapore
3 Zürich Schweiz
4 Genève Schweiz
5 Basel Schweiz
6 Bern Schweiz
7 New York USA
8 London Storbritannien
9 Nassau Bahamas
10 Los Angeles USA
Källa: Mercer

Levnadskostnader i fokus

Undersökningen jämförde kostnaderna för över 200 varor och tjänster i 226 städer, inklusive boende, transport, mat, kläder, hushållsartiklar och underhållning. New York City användes som referenspunkt och valutafluktuationer mättes mot den amerikanska dollarn.

Rapporten från Mercer noterar att höga inflationstakter och ökade ekonomiska och geopolitiska spänningar har drivit upp priserna på bostäder, nyttigheter, lokala skatter och utbildning. "Höga levnadskostnader kan få anställda att ändra sin livsstil, minska på icke-nödvändiga utgifter eller till och med ha svårt att möta sina grundläggande behov," säger Yvonne Traber, Mercer's globala mobilitetsledare, i ett pressmeddelande.

Utmaningar med bostadsmarknaden

Utöver Bahamas, rapporterade alla andra städer i topp tio en ökning av bostadskostnaderna från 2023. I Hong Kong och Singapore steg priserna med 8 procent, i New York City med 7 procent och i Zürich med 6 procent. "Mellan 2023 och 2024 var det mycket volatilitet i dessa kostnader världen över, med hyrespriser som varierade avsevärt mellan städer," står det i rapporten.

Vi på Börskollen noterar att stigande bostadskostnader och otillräckligt utbud jämfört med efterfrågan fortsätter att vara en stor utmaning för många städer. Detta påverkar inte bara levnadskostnaderna utan även den disponibla inkomsten för andra utgifter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt