Harm Reduction Group tecknar avtal med polsk leverantör
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Harm Reduction Group tecknar avtal med polsk leverantör

Harm

Harm Reduction Group (HRG) har ingått ett distributions- och licensavtal med polska Aroma King Global (AKG). Avtalet medför exklusiva rättigheter för HRG att sälja AKG:s produkter i Sverige och Norge samt marknadsföra en patenterad produkt i USA. HRG genomför även en riktad emission som en del av avtalet.

  • HRG får exklusiv rätt att sälja AKG:s produkter i Sverige och Norge.
  • Avtal om marknadsföring av patenterad produkt i USA.
  • Riktad emission på 119,65 miljoner aktier till AKG.

Exklusiva distributionsrättigheter i Norden

Enligt det pressmeddelande som Finwire rapporterat om har Harm Reduction Group (HRG) säkrat ett distributionsavtal med Aroma King Global (AKG). Detta avtal ger HRG exklusiv rätt att sälja samtliga av AKG:s vape-produkter, det vill säga elektroniska cigaretter, i Sverige och Norge. Avtalet gäller från 1 juli 2024 till 31 december 2026 och den förväntade försäljningsvolymen under de första tolv månaderna beräknas till 45 miljoner kronor. HRG förutspår även ytterligare tillväxt genom introduktionen av fler AKG-produkter.

Licensavtal för patenterad produkt i USA

Licensavtalet mellan HRG och AKG ger HRG exklusiva rättigheter att använda och marknadsföra den patenterade formeln NoNic i USA, Sverige och Norge. Som en del av detta avtal kommer HRG att betala en engångslicensavgift på cirka 13,7 miljoner kronor, vilken kommer att finansieras genom nyemitterade aktier i HRG. Licensavtalet gäller fram till 31 december 2026.

Riktad emission och kreditfacilitet

HRG genomför en riktad emission på totalt 119,65 miljoner aktier, med en teckningskurs på 0,30 kronor per aktie. Betalningen sker genom kvittning av HRG:s skulder till AKG, som uppgår till 35,9 miljoner kronor och inkluderar den tidigare nämnda licensavgiften samt köp av produkter från AKG. Efter emissionen kommer AKG att äga 28,9 procent av HRG.

HRG:s VD Marius Arnesen kommenterar avtalet: "Det mest spännande är dock licensavtalet som nu gör det möjligt för oss att distribuera en unik produkt på den amerikanska marknaden. USA är en av världens största marknader, och vi ser en enorm potential i detta". Vi på Börskollen ser fram emot att följa utvecklingen och hur dessa avtal kommer att påverka HRG:s framtida tillväxt.

Börskollen om Harm Reduction

Harm Reduction är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NOHARM på Spotlight. Harm Reduction verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1173 st ägare hos Avanza samt 405 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Harm Reduction Group är ett företag som specialiserar sig på produkter inom "icke-röksegmentet". Företaget består av flera underbolag, bland annat Norse Vape AS, Norse Snus AS och Eurobrands Distribution. De erbjuder ett urval av produkter som e-cigaretter och snus. Harm Reduction Group marknadsför och säljer sina varor genom olika kanaler, inklusive fysiska butiker, onlinebutiker och grossister, främst i Norden. Företagets huvudkontor är beläget i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Harm Reduction, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Harm Reduction

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Harm Reduction

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt