Hedgefondmiljardären stödjer Israel – genom att investera i Tel Aviv-börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Hedgefondmiljardären stödjer Israel – genom att investera i Tel Aviv-börsen

Hedgefondmiljardären

Hedgefondmiljardären Bill Ackman och hans fru Neri Oxman har köpt en andel på 4,9 procent av aktierna i Israels Tel Aviv-börs. Investeringsvärdet uppgår till motsvarande 94 miljoner dollar. Den här affären har väckt stor uppmärksamhet inom den globala finanssektorn.

  • Ackman och Oxman tecknade aktierna i samband med en nyemission där även investerare från USA, Europa och Australien deltog.
  • Ackman, som är grundare och VD för den New York-baserade aktivistfonden Pershing Square Capital Management, har tidigare uttryckt starkt stöd för Israel.

Ackman och Oxman följer i spåren av andra internationella investerare som sett potentialen i Tel Aviv-börsen. En emissionserbjudande genomfördes nyligen där aktierna tecknades av investerare från flera olika länder, inklusive USA, Europa och Australien.

Starkt stöd för Israel

Bill Ackman, som är VD och grundare av aktivistfonden Pershing Square Capital Management, har tidigare visat starkt stöd för Israel. Detta blev särskilt tydligt när han tog ställning för landet efter Hamas attacker den 7 oktober, vilket resulterade i en israelisk markinvasion av Gazaremsan. Han har även uttryckt sin positiva syn på den israeliska ekonomin och dess potential att växa.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neri Oxman – en amerikansk-israelisk designer och professor

Ackmans fru, Neri Oxman, är en framstående designer och professor med amerikansk-israeliskt ursprung. Detta köp kan spegla paret Ackmans-Oxman's gemensamma intresse och engagemang i Israel och dess ekonomi.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt