Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Helgens

Helgens turer i ChatGPT-bolaget OpenAI

Den framstående artificiell intelligens-organisationen OpenAI, känd för ChatGPT, chockade Silicon Valley förra veckan med nyheten om att de avskedat sin VD, Sam Altman. Altman anklagas för bristande kommunikation med styrelsen, vilket lett till förlorat förtroende. Teknikchefen Mira Murati tar nu över som tillförordnad VD.

OpenAI offentliggjorde den oväntade nyheten på fredagskvällen. Enligt organisationens hemsida ska Altman ha varit för sluten i sin kommunikation med styrelsen, vilket hindrat styrelsen från att utöva sina ansvarsområden. Detta har lett till att styrelsen förlorat förtroendet för Altman som ledare.

Reaktioner på ledarskiftet

OpenAIs oväntade beslut att avskeda Altman har skakat om teknikvärlden. Enligt CNBC gör flera stora OpenAI-investerare, inklusive största ägaren Microsoft, ansträngningar för att få tillbaka Altman som VD. Microsoft har investerat flera miljarder dollar i OpenAI, och även Sequoia Capital och Thrive Capital stödjer Altman. Trots detta rapporterar nyhetssajten The Verge att Altman själv är tveksam till att återvända, och skulle kräva förändringar i företagsstyrningen om han gör det.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fler förändringar i ledningen

Förutom Altmans avskedande har OpenAIs styrelseordförande och medgrundare Greg Brockman meddelat att han kommer att kliva åt sidan, men han kommer att fortsätta vara involverad i företaget. Dessutom tyder senaste informationen på att OpenAI har utsett Emmett Shear, tidigare chef för Twitter, som ny VD.

Om Microsoft

Microsoft är ett globalt IT-bolag. Bolaget utvecklar, designar och tillverkar ett brett utbud av programvaruprodukter, inklusive hård- och mjukvara, för den globala datamarknaden. Verksamheten drivs via flertalet affärssegment, där störst specialisering återfinns inom utveckling av operativsystem och produktivitetsverktyg. Utöver erbjuds även diverse videospel. Microsoft grundades 1975 och har sitt huvudkontor i Redmond, Washington.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Microsoft

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.