Hemliga vapnet som kan lyfta Apple ytterligare: ”IntelliPhones”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Hemliga vapnet som kan lyfta Apple ytterligare: ”IntelliPhones”

Hemliga

Apple står inför en betydande utveckling inom AI-försedda smartphones. Analytiker från Bank of America kallar dessa enheter ”IntelliPhones”. De tror att de kan stöpa om smartphonemarknaden och leda till en ökning på 20 procent i Apples aktiekurs. Detta innebär en möjlighet för Apple att ytterligare befästa sin ledande position inom teknologisektorn.

  • AI-fokuserade "IntelliPhones" förväntas revolutionera smartphonemarknaden.
  • Bank of America prognostiserar en 20% ökning i Apples aktiekurs.
  • Analytiker förutspår en flerårig uppgraderingscykel för dessa enheter.

En ny era av AI-drivna telefoner

Apple förväntas introducera en ny generation av telefoner (av analytiker kallade "IntelliPhones") som kommer att ha betydligt mer datorkraft för att hantera daglig användning av AI-agenter. Det rapporterar amerikanska affärstidningen Fortune. Dessa agenter kommer att hjälpa med allt från resebokningar och realtidsöversättning till schemaläggning och handledning. Med över 2,2 miljarder aktiva smartphones i omlopp ser Apple en stor möjlighet att sälja den senaste AI-tekniken till sina kunder.

Ökad funktionalitet och personlig anpassning

Enligt Bank of Americas analytiker kommer "IntelliPhones" att erbjuda funktioner som traditionella smartphones inte kan konkurrera med, inklusive förstärkt och virtuell verklighet, hälsomonitorering och mycket mer. När AI-tekniken utvecklas ytterligare kommer klyftan mellan dessa nya enheter och traditionella smartphones att växa, vilket driver konsumenternas önskan att uppgradera.

Aktiekursen för Apple har stigit drygt 7 procent under det senaste året, vilket är lägre än S&P 500 och den snabbt växande techsektorn. Men med AI-drivna telefoner på horisonten förväntar sig Bank of America analytiker en vändning. De har upprepat sin "köp" rekommendation med ett kursmål på $230 per aktie, vilket representerar en potentiell ökning på 20 procent för Apple-investerare under de kommande 12 månaderna.

Vikten av AI-utvecklare

En av nycklarna till framgång för "IntelliPhones" kommer att vara AI-utvecklare. Bank of Americas analytiker tror att utvecklare kommer att bygga AI-agenter som körs på Apples telefoner, vilket skapar en ny intäktsmöjlighet för företaget. Detta ekar av den optimism som Apples VD Tim Cook uttryckte under företagets resultatrapport den 2 maj.

CFRA Research analytiker Angelo Zino behöll också sin "köp" rekommendation för Apples aktier, och pekar på förbättrade iPhone-försäljningsutsikter i Kina tack vare företagets AI-satsningar. Efter en svag försäljning i Kina under 2022 och 2023, lyckades Apple vända trenden i april med en försäljningsökning på 52 procent jämfört med året innan. Zino tror att Apples AI-ambitioner kommer att stimulera ytterligare tillväxt.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen av Apples "IntelliPhones" och deras påverkan på både teknologimarknaden och företagets aktiekurs.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt