Historiskt låg värdering för life-science bolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Historiskt låg värdering för life-science bolaget

Historiskt

Enligt en analys från Affärsvärlden, är life science-investeringsbolaget Linc för närvarande historiskt lågt värderat. Trots att omkring 20 procent av substansvärdet består av kassa, har värderingarna hos både noterade och onoterade bolag minskat. Affärsvärlden anser att Linc är ett attraktivt alternativ för långsiktiga investerare inom läkemedelsutveckling och medicinteknik.

Historiskt låg substanspremie

Lincs aktie värderas i nuläget till omkring 3 procent substanspremie, vilket är en historiskt låg siffra. Detta trots att en betydande del av substansvärdet, närmare bestämt cirka 20 procent, utgörs av kassa. Affärsvärldens analys pekar på att värderingarna hos både noterade och onoterade bolag har sjunkit betydligt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Linc – ett attraktivt långsiktigt alternativ

Enligt Affärsvärlden framstår Linc som ett attraktivt alternativ för investerare som är intresserade av långsiktig exponering mot läkemedelsutveckling och medicinteknik. Med tanke på den nuvarande värderingen och Lincs position inom life science-industrin, råder Affärsvärlden till ett köp av bolagets aktier.

Om Linc

Linc är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11859st ägare på Avanza samt 971st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Linc är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av bolag inom Life Science-industrin. Investeringarna sker främst i små och medelstora produktorienterade life science-bolag inom medicinteknik och läkemedel. Visionen är att vara en aktiv och långsiktig ägare i portföljbolagen. Störst andel av investeringarna sker inom Norden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Linc

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Linc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt