Högre producentpriser i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Högre producentpriser i USA

Högre

Producentpriserna i USA steg med 2,2 procent i april i år jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt en rapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement. Snittprognosen låg på 2,2 procent, enligt en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Producentpriserna i USA steg med 2,2 procent i april i år jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt en rapport från USA:s arbetsmarknadsdepartement.

Snittprognosen låg på 2,2 procent, enligt en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg.

Jämfört med mars i år steg producentpriserna i april med 0,5 procent. Där låg förväntningarna på 0,3 procent i prisökning.

Rensat för livsmedels- och energipriser steg producentpriserna i april med 2,4 procent i årstakt. Det var mer än väntade 2,3 procent.

Rapporten om producentpriserna kommer inför onsdagens heta inflationsrapport från USA, som ses som en viktig pusselbit när USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) fattar beslut om styrräntan i världens största ekonomi framöver.

Styrräntan i USA påverkar riskaptiten globalt och kan – särskilt via valutaeffekter – få stor effekt på den svenska kronan, inflationen och ränteläget i Sverige.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt