Höjt kreditbetyg för Turkiet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Höjt kreditbetyg för Turkiet

Höjt

S&P Global Ratings höjer Turkiets kreditbetyg. Ratinginstitutet hänvisar till en mer ortodox ekonomisk politik från den turkiska regeringen och landets centralbank på senare tid.

S&P Global Ratings höjer Turkiets kreditbetyg. Ratinginstitutet hänvisar till en mer ortodox ekonomisk politik från den turkiska regeringen och landets centralbank på senare tid.

Det långsiktiga kreditbetyget – som ska spegla landets betalningsförmåga – höjs till B-plus från tidigare B. Utsikterna är positiva för det nya högre betyget, vilket betyder att S&P Global Ratings bedömer att det kan bli aktuellt att justera upp betyget ytterligare i närtid.

Betygsnivån är trots höjningen kvar på vad som brukar kallas skräpstatus på obligationsmarknaden, vilket innebär att det anses vara förenat med risk för betalningsproblem framöver.

Turkiets styrränta har på ett halvår höjts från 40 till 50 procent för att bromsa den höga inflationen och stabilisera landets valuta. Centralbanken har utlovat att göra vad som krävs för att få ned inflationen, som uppmättes till 69,8 procent i april.

Fitch Ratings höjde också Turkiets kreditbetyg ett steg till B-plus tidigare i år. Det tredje stora ratinginstitutet – Moody's – har satt positiva utsikter på betyget.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt