Hon startade ängelnätverket som hon själv saknade – Nu kan du ansöka!
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen

Hon startade ängelnätverket som hon själv saknade – Nu kan du ansöka!

Hon

Nyfikna Investerares affärsängelnätverk är den plattform Joanna Redebrant Törngren själv saknade när hon bestämde sig för att bygga en portfölj med onoterade innehav. Hon saknade ett forum som drivs av investerare för investerare, med ”skin in the game”.

Joanna, som har en bakgrund från bland annat Unga Aktiesparare där hon varit VD och chefredaktör, är också aktuell med boksläpp av ”Bli bostadsmiljonär – råd och tips för din bostadskarriär". Här berättar hon om Nyfikna Investerares koncept och vem som kan ha nytta av att vara med.

Joanna har startat och driver ett nätverk med nyfikna investerare som dels vill komma i kontakt med fina onoterade bolag i tidigt skede som söker kapital, men också utbilda sig och framförallt inspireras och bolla erfarenheter, frågeställningar och utmaningar kring portföljbyggandet - i syfte att prestera en riktigt grym portföljutveckling.

"Vi lägger enormt mycket resurser på att screena fram de case vi presenterar till medlemmarna. Vi ska själva kunna tänka oss att investera i bolagen och många gånger gör vi det också", förklarar Joanna.

I Sverige är det tabu att prata om pengar, vilket har lett till en stor kunskapslucka om privatekonomi och investeringar. Detta är något som Joanna vill förändra:

"Drivkraften bakom Nyfikna Investerare är att bygga våra egna portföljer. För att möjliggöra för dem som vill hänga med på äventyret har jag valt att öppna upp min resa som privatinvesterare. Tillsammans är vi mycket starkare än var och en på sitt håll och genom nätverkseffekten kan vi arbeta på ett modernt sätt i en konservativ bransch – vilket har väckt stort intresse."

Till nätverket har Joanna också knutit kunskapspartners inom bland annat bank, juridik och revision för att säkerställa att investerarna och bolagen kan få den stöttningen också. Man har sitt säte på den nystartade tech-huben Walborg Ventures i Göteborg.

Vem har nytta av att vara med?

"Om man är en nyfiken investerare som vill växa sin onoterade portfölj tillsammans med likasinnade tycker jag att vi kan vara relevanta."

Det finns inget investeringskrav, men ett krav om investeringskapacitet på minimum 400 000 kr/år och det ska lämpligen vara en mindre andel av en större totalportfölj då onoterade innehav är en högriskinvestering.

"Det behöver inte nödvändigtvis vara rätt för alla att vara med i affärsängelnätverket, men är man intresserad av nya perspektiv och att diskutera casen och portföljstrategin tillsammans med andra är det lämpligt", menar Joanna och fortsätter;

"Vi investerar var och en för sig. Men genom Nyfikna Investerares paraply blir en starkare kraft när vi samriktar våra individuella resurser än vad vi är var och en som individ."

Vad har det blivit för respons nu när ni varit igång i ett år?

"Vi har fått jättefin respons och startar nu ytterligare en grupp för att kunna möta det fina intresset. Vi kommer alltså ha ett nätverk för änglar som kommit en bit i sitt portföljbyggande och som är intresserade av att fortsätta bygga, lära sig mer och utbyta erfarenheter med andra investerare samt också ett nätverk för investerare som vill komma igång och börja bygga sin onoterade portfölj där vi börjar med en grundutbildning för att sedan träffa bolag, lära oss mer och utbyta erfarenheter", avslutar Joanna.

Om Nyfikna Investerares exklusiva affärsängelnätverk

Träffar: Nätverket ses kvartalsvis, fyra tillfällen på år.
Kostnad: 29 500 kr + moms/år

Intresserade investerare intervjuas av Joanna innan man bjuds in till medlemskap.

För anmälan: Mejla [email protected]

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt