HSBC:s finansdirektör ser ljust på Kinas ekonomiska framtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

HSBC:s finansdirektör ser ljust på Kinas ekonomiska framtid

HSBC:s

HSBC:s finansdirektör, Georges Elhedery, uttrycker en stark optimism inför Kinas ekonomiska framtid. Trots en tillfällig motvind, betonar Elhedery bankens positiva syn på Kinas medel- till långsiktiga ekonomiska utsikter. Enligt honom är landets nuvarande ekonomiska mognad ett tydligt tecken på att det är rätt tid för Kina att gå mot vad mer mogna ekonomier är.

  • HSBC:s finansdirektör, Georges Elhedery, förutspår en stark framtid för Kinas ekonomi trots nuvarande svårigheter.
  • Kina står inför en stor ekonomisk omställning, vilket enligt Elhedery ger starka skäl till optimism på medel- till lång sikt.
  • Elhedery menar att Kinas ekonomiska mognad nu har nått en punkt där det är dags att röra sig mot vad mer mogna ekonomier är.

Trots att Kinas ekonomi, världens näst största, har påverkats av en nedgång inom traditionellt viktiga sektorer som fastigheter, infrastruktur och export, är HSBC förtröstansfulla. Kina har svarat på denna nedgång genom att intensifiera sina ansträngningar att stärka tillverkningsindustrin och den inhemska teknologisektorn, i ett försök att modernisera ekonomin och behålla sin position som en global konkurrent.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

HSBC ser fram emot Kinas ekonomiska framtid

"Vi står inför en stor ekonomisk omställning, vilket ger oss starka skäl att vara mycket positiva till utsikterna på medellång och lång sikt", sade Elhedery till CNBC.

Med en betydande verksamhet i Hongkong, är brittiska HSBC särskilt engagerade i den kinesiska marknaden. Trots den nuvarande ekonomiska motvinden är banken övertygad om att Kina kommer att kunna navigera igenom den. Elhederys positiva inställning till den kinesiska ekonomins framtid återspeglar denna tro.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt