Hubbsters aktier sätts på observationslistan på grund av ekonomiska osäkerheter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Hubbsters aktier sätts på observationslistan på grund av ekonomiska osäkerheter

Hubbsters

Börsoperatören NGM har beslutat att placera mjukvarubolaget Hubbsters aktier på observationslistan på Nordic SME. Beslutet grundas på bolagets nyligen publicerade årsredovisning som innehåller allvarliga ekonomiska osäkerhetsfaktorer.

  • Hubbsters aktier sätts på observationslistan av NGM.
  • Årsredovisningen visar på betydande ekonomiska osäkerhetsfaktorer.
  • Bolaget arbetar med att säkerställa rörelsekapital och minska kostnader.

Enligt ett pressmeddelande från börsoperatören NGM har mjukvarubolaget Hubbsters aktier placerats på observationslistan på Nordic SME. Bakgrunden till detta är att bolaget den 20 juni offentliggjorde sin årsredovisning för 2023, vilken avslöjar betydande osäkerhetsfaktorer kring bolagets fortsatta drift. Läs mer på Finwire.

Allvarliga ekonomiska osäkerheter

Enligt revisionsberättelsen som bifogades årsredovisningen finns det flera väsentliga osäkerhetsfaktorer. Revisorn påpekar särskilt att bolaget har försämrad soliditet och att det under 2024 kommer att vara beroende av externa finansiärer. Dessutom har bolaget per bokslutsdagen ett negativt saldo på skattekontot och ett anstånd hos Skatteverket som förfaller inom 12 månader.

"Vi vill fästa uppmärksamheten på revisorns kommentar om väsentligt försämrad soliditet och att bolaget under 2024 kommer att vara beroende av externa finansiärer, samt att bolaget per bokslutsdagen har ett negativt saldo på skattekontot och ett anstånd hos Skatteverket som förfaller inom 12 månader och att det inte är av ett oväsentligt belopp", skriver revisorn.

Åtgärder för att säkra framtiden

Revisorns uttalande om väsentlig osäkerhetsfaktor avseende bolagets fortsatta drift tas på största allvar av Hubbsters ledning. Styrelsen arbetar aktivt med att säkerställa rörelsekapital för att täcka bolagets likviditetsbehov och har redan påbörjat arbetet med att ta in ytterligare kapital efter sommaren. Enligt bolagets uttalande kommer detaljerna kring detta att kommuniceras när bindande avtal har slutits.

Därutöver har bolaget genomfört direkta kostnadsbesparingar under årets andra kvartal, vilka förväntas ge en positiv effekt på resultatet för 2024. Här på Börskollen följer vi noga utvecklingen för Hubbsters ekonomiska situation och kommer att rapportera vidare när ny information finns tillgänglig.

Börskollen om Hubbster

Hubbster är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HUBS på NGM. Hubbster verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 213 st ägare hos Avanza samt 50 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hubbster levererar mjukvarutjänster som en tjänst (SaaS). Företagets affärsidé är att skapa och marknadsföra SaaS-produkter som stödjer företags förändrings- och förbättringsprocesser. Deras mjukvara ger företag möjlighet att övervaka och mäta resultat i realtid. För närvarande erbjuder företaget både standardiserade lösningar och anpassade paket enligt kundernas specifika behov. Hubbster startades 2012 och har sitt huvudkontor beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hubbster, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hubbster

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hubbster

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt