Hyperbilen totalförstörd i brand – "Kör inte din Jesko"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Hyperbilen totalförstörd i brand – "Kör inte din Jesko"

Hyperbilen

En Koenigsegg Jesko blev totalförstörd i en brand på en motorväg utanför Aten. Den svenska biltillverkaren har nu uppmanat ägarna att inte köra sina Jesko-bilar innan orsaken till branden klarlagts. Den unika hyperbilen, värd cirka 50 miljoner kronor, började brinna under körning men passagerarna klarade sig oskadda.

  • Koenigsegg Jesko förstörd i brand utanför Aten
  • Tillverkaren uppmanar ägarna att inte köra sina bilar
  • Orsaken till branden är ännu okänd

En dramatisk incident inträffade nyligen på en motorväg utanför Aten i Grekland, där en Koenigsegg Jesko blev totalförstörd efter att ha fattat eld under körning. Denna förgyllda specialmodell, som kan ha varit värd upp till 50 miljoner kronor, brann upp helt. Tack och lov klarade sig de två personerna i bilen utan skador.

Koenigseggs försiktighetsåtgärder

Efter incidenten har Koenigsegg, enligt Carup, uppmanat alla ägare av modellen Jesko att omedelbart sluta köra sina bilar. Detta meddelande skickades ut via mejl där tillverkaren betonar att de ännu inte vet vad som orsakade branden. Koenigsegg skriver:

Av försiktighet ber vi alla Jesko-ägare och förare att vänta med att köra sina bilar tills vi har haft en chans att förstå situationen bättre.

Enligt Egg Registry har hittills 28 Jesko-bilar levererats till kunder, och ytterligare 14 bilar genomgår sluttester innan leverans. Koenigsegg har avböjt att kommentera händelsen ytterligare i nuläget.

En exklusiv bilmodell

Den förstörda bilen var en unik version av Koenigsegg Jesko, med detaljer i äkta guld och en grundpris på omkring 35 miljoner kronor. Med specialutrustning kan värdet stiga till så mycket som 50 miljoner kronor. Totalt planeras endast 125 exemplar av denna hyperbil att tillverkas.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen och uppdatera er med ny information så snart den blir tillgänglig.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt