I väntan på Nvidia – USA-börsen backar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

I väntan på Nvidia – USA-börsen backar

I

Nervösa teknikinvesterare i USA väntar med viss vånda på chiptillverkaren Nvidia kvartalsrapport. Hela tekniksektorn hade det tungt på tisdagen och bidrog till att New York-börsen föll.

Nvidia har med den senaste tidens uppgångar blivit det fjärde mest värdefulla bolaget på Wall Street, bara slaget av Microsoft, Apple och Saudi Aramco.

Och på onsdagskvällen svensk tid väntas Nvidias rapport. Den kommer att tolkas och vridas och vändas på av analytikerna i fråga om det AI-drivna rallyt håller vad det lovat.

Nästan alla de övriga stora teknikbolagens rapporter har överträffat marknadens förväntningar, i flera fall med råge, och Nvidia är sist ut.

Men redan ett dygn innan ödets stund är slagen får det kommande offentliggörandet tekniksektorn att darra på manschetten.

Av de sju stora teknikjättar som kallas "The magnificent seven" – och som sammanlagt utgör nästan 30 procent av S&P 500-index med de största börsnoterade bolagen i USA – gick bara Alphabet (Google) plus på tisdagen.

De övriga – Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla – föll. Och på samma sätt som Nvidia hjälpt flera av de andra sex att klättra på senare tid ledde aktien nu också vägen i utförsbacken, med det största fallet av dem alla: 4,4 procent

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 0,9 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,2 procent och breda S&P 500-index 0,6 procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt