I väntan på Nvidia – USA-börsen backar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

I väntan på Nvidia – USA-börsen backar

I

Nervösa teknikinvesterare i USA väntar med viss vånda på chiptillverkaren Nvidia kvartalsrapport. Hela tekniksektorn hade det tungt på tisdagen och bidrog till att New York-börsen föll.

Nvidia har med den senaste tidens uppgångar blivit det fjärde mest värdefulla bolaget på Wall Street, bara slaget av Microsoft, Apple och Saudi Aramco.

Och på onsdagskvällen svensk tid väntas Nvidias rapport. Den kommer att tolkas och vridas och vändas på av analytikerna i fråga om det AI-drivna rallyt håller vad det lovat.

Nästan alla de övriga stora teknikbolagens rapporter har överträffat marknadens förväntningar, i flera fall med råge, och Nvidia är sist ut.

Men redan ett dygn innan ödets stund är slagen får det kommande offentliggörandet tekniksektorn att darra på manschetten.

Av de sju stora teknikjättar som kallas "The magnificent seven" – och som sammanlagt utgör nästan 30 procent av S&P 500-index med de största börsnoterade bolagen i USA – gick bara Alphabet (Google) plus på tisdagen.

De övriga – Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia och Tesla – föll. Och på samma sätt som Nvidia hjälpt flera av de andra sex att klättra på senare tid ledde aktien nu också vägen i utförsbacken, med det största fallet av dem alla: 4,4 procent

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 0,9 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,2 procent och breda S&P 500-index 0,6 procent.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt