IF Metall tappar medlemmar i Tesla-strejken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IF Metall tappar medlemmar i Tesla-strejken

IF

IF Metall har beslutat att utesluta de medlemmar som valt att fortsätta arbeta i Teslas verkstäder under pågående strejk. Förbundet väljer dock att inte avslöja hur många medlemmar detta rör sig om, med hänsyn till deras integritet. IF Metall har sedan mitten av november kartlagt så kallade strejkbrytare, med syftet att få dem att engagera sig i kampen för kollektivavtal.

  • Förbundsstyrelsen för IF Metall har beslutat att utesluta medlemmar som jobbat på Teslas verkstäder under strejken.
  • IF Metall har kartlagt strejkbrytare sedan mitten av november.
  • Förbundet avslöjar inte hur många medlemmar det rör sig om, för att skydda deras integritet.

Detta beslut togs under onsdagen och har väckt stor uppmärksamhet. "Vi har tagit beslut om att utesluta ett antal medlemmar som har brutit mot strejken. Medlemmar som är anställda av Tesla och som under perioden som konflikten har pågått aktivt brutit strejken.

Man har helt enkelt arbetat på som vanligt trots pågående konflikt" uttalar IF Metalls förbundssekreterare Martin Gunnarsson till Dagens Arbete.

En kamp för kollektivavtal

Enligt rapporter har IF Metall aktivt kartlagt strejkbrytare sedan mitten av november. Från början var syftet att få dessa personer att delta i kampen för att få kollektivavtal. Detta visar på att konflikten är större än enskilda personer och handlar istället om principen om rätten till kollektivavtal.

Detta rapporterar Dagens Arbete om.

Tesla eller IF Metall?

Martin Gunnarsson, förbundssekreterare för IF Metall, påpekar att medlemmarna ställts inför ett val - att stödja Tesla eller IF Metall. Denna konflikt belyser svårigheterna och utmaningarna som arbetare ofta ställs inför när de måste välja mellan lojalitet mot sin arbetsgivare eller sitt fackförbund.

Men nu verkar det helt enkelt som att en ytterligare en del av mekanikerna valde sitt arbete hos Tesla före strejken, vilket verkar vara fallet för en majoritet av de anställda sen strejkens början.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.