Impala Nordic inleder analysbevakning av Hoi Publishing
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Impala Nordic inleder analysbevakning av Hoi Publishing

Impala

Finansbolaget Impala Nordic har valt att inleda analysbevakning av bokförlaget Hoi Publishing. De menar att det finns starka argument för ökat intresse för Hoi och ser en potential för aktiens framtida värdeökning. Hoi är för närvarande lönsamt på EBITDA-nivå och bedöms kunna visa vinst på EBIT-nivå från 2024.

  • Impala Nordic anser att Hoi Publishing är undervärderat och har stark tillväxtpotential.
  • Hoi är lönsamt på EBITDA-nivå och förväntas visa vinst på EBIT-nivå från 2024.
  • Hois framgång beror på genomförandet av flera större förvärv de kommande åren.

Hoi Publishing har idag ett börsvärde på cirka 19 miljoner kronor, vilket Impala Nordic anser vara blygsamt. Analysföretaget tror på ett ökat intresse för Hoi, tack vare bolagets snabba tillväxt, grundarledda natur och att VD:n, Lars Rambe, är bolagets största ägare.

Vad som påverkar aktiens värde

Enligt Impala handlas aktien som den gör på grund av tre huvudsakliga faktorer: låg likviditet i aktien, negativt sentiment kring svenska mikrobolag och förlust på bottenlinjen. Trots detta är bolaget lönsamt på EBITDA-nivå och har varit det under de tre senaste kvartalen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtidsutsikter

I analysen framgår att Hoi Publishing, efter förvärven av Ekström & Garay och Historia Group, kan fortsätta sin positiva resultatutveckling. Impala bedömer att det finns goda chanser för koncernen att börja visa vinst på EBIT-nivå under 2024, trots att bolaget är starkt beroende av att genomföra flera större förvärv de kommande åren.

Analysföretaget poängterar även att även om Hoi har ambitiösa finansiella mål, kommer det att vara viktigt att hålla ett öga på marginalutvecklingen framöver, då inga lönsamhetsmål har kommunicerats.

Börskollen om Hoi Publishing

Hoi Publishing är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HOI B på NGM. Hoi Publishing verkar inom sektorn Industri och aktien har 2189 st ägare hos Avanza samt 572 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hoi Publishing är ett bokförlag med en digitaliserad förlagsverksamhet. Bolaget samarbetar med författare. Kunderna består huvudsakligen av privata användare som köper böcker, e-böcker magasiner, reportage, intervjuer och olika skildringar i mobilanpassat format. Exempel på förlag är Lilla Hoi, Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Hoi Audio och Hoi Agency. Bolaget innehar störst närvaro inom Norden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hoi Publishing, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hoi Publishing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hoi Publishing

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt