Lägre inflation i Frankrike och Spanien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Lägre inflation i Frankrike och Spanien

Lägre

Inflationen i Frankrike och Spanien sjönk i juni enligt preliminära beräkningar. Och inflationsförväntningarna i eurozonen fortsätter nedåt, visar en ECB-mätning. Den franska inflationen sjönk till 2,1 procent i juni.

Den franska inflationen sjönk till 2,1 procent i juni. I maj låg inflationen i eurozonens näst största ekonomi på 2,3 procent.

Nedgången var något större än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en fransk inflation i juni på 2,2 procent, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Enligt det EU-harmoniserade inflationsmåttet sjönk inflationen i Frankrike i maj till 2,5 procent, vilket kan jämföras med 2,6 procent i april.

Inflationen dämpas även i Spanien enligt en första beräkning, ned till 3,4 procent i juni från 3,6 procent i maj. Detta var i linje med förväntningarna.

I en separat rapport från Europeiska centralbanken fortsätter inflationsförväntningarna i eurozonen nedåt. Inflationen väntas enligt ECB:s månatliga mätning ligga på 2,8 procent om ett år och 2,3 procent om tre år. Förra månaden låg förväntningarna på 2,9 respektive 2,4 procent.

Junisiffror för inflationen i Tyskland och hela eurozonen väntas nästa vecka. Svenska inflationssiffror för juni från Statistiska centralbyrån (SCB) dröjer till den 12 juli.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt