Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

InflationenFoto: Pressbild Angela Morant/ European Central Bank

Inflationen nere på 2% senast 2025 säger Christine Lagarde

Christine Lagarde, Europeiska Centralbankens (ECB) president, har förklarat att banken är fast besluten att återföra priserna till dess mål på 2% inflation. Trots oro från vissa europeiska regeringar över att högre räntor kommer att kväva tillväxten, förblir Lagarde oberörd och säger att bankens mandat innebär att säkerställa prisstabilitet.

Under en intervju med den grekiska tidningen Kathimerini, som publicerades på ECB:s webbplats, sa Lagarde: "Vi är fast beslutna att få ner inflationen till 2%". Hon tillade att, enligt deras prognoser, kommer detta mål att uppnås under 2025.

ECB pausar räntehöjningar

ECB har för tillfället pausat sin enastående kampanj för räntehöjningar, i ett försök att återta kontrollen över inflationen. Funktionärerna har indikerat att lånekostnaderna kommer att förbli höga för att säkerställa att konsumentprisökningarna återvänder till 2%, även om den försvagade Eurozonens ekonomin väcker frågor om när nedskärningar kommer att bli nödvändiga.

Detta rapporterar Bloomberg om.

Positiva resultat för Grekland

Lagarde påpekade att nyckelindikatorer för Greklands ekonomiska och finansiella situation har visat förbättringar över hela linjen. Greklands kreditbetyg höjdes till investeringsklass av S&P Global Ratings i oktober - den första sådana rörelsen av de tre stora bedömarena sedan landet skakades av en skuldkris för mer än ett decennium sedan. "Jag förstår att det finns fler reformer i pipeline men, överlag, är resultaten av landets ansträngningar imponerande", sa Lagarde.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.