Inget napp för Hagströmers spac-bolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Inget napp för Hagströmers spac-bolag

Inget

För några år sedan var spac-bolag det nya heta på börsen. Men nu avvecklar finansmannen Sven Hagströmer sitt Creaspac. Något köp gjordes aldrig och nu får ägarna sina pengar tillbaka.

För några år sedan var spac-bolag det nya heta på börsen. Men nu avvecklar finansmannen Sven Hagströmer sitt Creaspac. Något köp gjordes aldrig och nu får ägarna sina pengar tillbaka.

Så kallade spac-bolag hamnade på mångas läppar i finanskretsar för omkring tre år sedan och flera sådana noteringar gjordes på Stockholmsbörsen. Aktieägare skulle lockas satsa pengar i dessa bolag som ännu var tomma bolag, en slags investering in-blanco, men där ledningspersonerna bakom bolagen skulle vara en slags garant för spännande investeringar.

För Sven Hagströmers bolag blev det inget.

"Det är ingen hemlighet att vi helst av allt hade velat hitta och göra en kanonaffär, men i avsaknad av en sådan är vi nöjda med att vi inte låtit transaktionslustan övertrumfa en nykter utvärdering och prisdisciplin. Hellre ingen affär alls än en medioker eller dålig affär", säger Sven Hagströmer, styrelseordförande i Creaspac och Creades, i ett pressmeddelande.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creades

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Creades

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt