Insändare: Öppet brev till IF Metall
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Insändare: Öppet brev till IF Metall

Insändare:

Under fredagen meddelades 20 medarbetare på Hydro Extrusion att de riskerar att förlora sina jobb på grund av den pågående konflikten med Tesla. Robin Wallén Nilsson, som är ordförande för kommunstyrelsen och representerar Moderaterna, har i ett öppet brev riktat kritik mot hur IF Metall hanterar situationen. Han efterlyser en ny bedömning av konflikten.

Detta är en insändare skriven 12 januari av Robin Wallén Nilsson och återpublicerad av oss. Åsikterna är skribentens egna.

Öppet brev till IF Metall angående effekten av strejken mot Tesla!

Det är med stor ledsamhet jag ser hur strejken mot Tesla slår mot lokala företag. I detta fall skriver jag för Vetlanda men det handlar självklart precis lika mycket om företag i andra städer som påverkas på samma sätt.

Idag, 12/1 januari, informeras vi om att 20 varsel lagts på Hydro i Vetlanda som är sprungna ur konflikten mellan IF Metall och Tesla.

20 personer, individer – men också 20 personer som kan ha respektive, barn och familj som nu står inför en oerhört tuff och oviss tid. Personer vars arbetsplats alltså har kollektivavtal.

I detta fall handlar det om en sympatistrejk som satts in då en detalj Hydro tillverkar till Tesla inte längre får levereras vilket leder till ett maskinstopp. Följden blir att människor nu kan få lämna då arbetsbrist uppstår och en oro finns att det kan letas efter nya leverantörer. Det vore mycket beklagligt inte bara nu utan också på längre sikt.

Vi har många stora, fantastiska och välfungerande företag men trots detta har vi sett ett stort antal varslade och uppsagda inte minst inom trähusbranschen i Vetlanda. Detta är till stor del en följd av konjunkturläget. Att det nu riskerar att bli än fler personer som inte har ett arbete att gå till kan ingen av oss tycka är positivt.

Att i dessa tider - genom ert agerande mot 3:e part, en kollektivansluten sådan - iaktta detta förfarande är djupt beklagligt.

Jag uppmanar er att omvärdera och ta ett nytt beslut med grund i hur 3:e parter drabbas - företag, individer och kommun.

Min ståndpunkt är tydlig;

Ta bort sympatistrejken mot 3:e part, inte minst mot de som har kollektivavtal. Det drabbar alldeles för många alldeles för hårt och förvärrar en redan tuff tid. Vi behöver bli fler som arbetar, inte färre.

Robin Wallén Nilsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande, Vetlanda

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.