Intel lanserar sjätte generationens Xeon-serverprocessorer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Intel lanserar sjätte generationens Xeon-serverprocessorer

Intel

Intel har tillkännagivit lanseringen av den sjätte generationen av sina Xeon-serverprocessorer. De nya processorerna kommer i två varianter: en kraftfull modell för komplexa AI-beräkningar och en effektivare modell som ersätter äldre generationer. Samtidigt introducerar Intel ett konkurrenskraftigt AI-acceleratorpaket, Gaudi 3.

  • Intel lanserar två nya modeller av Xeon-serverprocessorer.
  • Den kraftfulla modellen riktar sig mot AI-applikationer och lanseras i tredje kvartalet.
  • AI-acceleratorpaketet Gaudi 3 erbjuds till ett konkurrenskraftigt pris.

Två nya Xeon-serverprocessorer

Intel har introducerat den sjätte generationen av sina Xeon-serverprocessorer, som kommer i två olika modeller. Den ena är en kraftfull variant som är designad för att hantera komplexa beräkningar, särskilt inom AI. Den andra modellen är en mer effektiv version som är tänkt att ersätta äldre generationer av processorer. Den kraftfulla modellen förväntas lanseras under tredje kvartalet, medan den effektivare modellen redan finns tillgänglig från och med idag, den 4 juni.

Försök att återvinna marknadsandelar

Lanseringen av den sjätte generationen av Xeon-processorer är ett steg i Intels strategi att återvinna marknadsandelar inom datacenterchip, en marknad där de har förlorat terräng till konkurrenten AMD. Genom att erbjuda kraftfullare och effektivare processorer hoppas Intel kunna stärka sin position och attrahera fler kunder.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Konkurrenskraftigt AI-acceleratorpaket

Separat från lanseringen av de nya Xeon-processorerna, informerade Intel om sitt nya AI-acceleratorpaket Gaudi 3. Detta paket, som innehåller åtta AI-chip, kommer att vara prissatt betydligt lägre än konkurrenternas motsvarande produkter. Enligt Intels vd, Pat Gelsinger, kommer Gaudi 3 att kosta 125 000 dollar, vilket enligt honom "krossar konkurrensen". Uttalandet gjordes under ett besök i Taiwan och rapporterades av Reuters.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen inom teknologisektorn och ser fram emot att se hur Intels nya lanseringar påverkar marknaden.

Börskollen om Intel Corporation

Intel är ett IT-företag från USA. Företaget fokuserar på att tillhandahålla olika mjukvarulösningar inom data- och nätverkskommunikation. Majoriteten av deras kunder består av privata företag och större företagskunder, och deras verksamhet täcker alla delar av världen. Företaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Intel Corporation, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Intel Corporation

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt