Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IntelFoto: Wikimedia Commons, Coolcaesar, CC BY-SA 4.0

Intel nära miljardavtal med amerikanska regeringen för chipproduktion

Intel, halvledartillverkaren, ligger i slutförhandlingar om ett miljardavtal med den amerikanska regeringen. Avtalet innebär att Intel kommer att producera mikrochip för försvarsindustrin, i syfte att minska USA:s beroende av importerade chip från Asien. Finansieringen för detta projekt kommer sannolikt från lagen "Chips Act".

Detta rapporteras av Wall Street Journal (WSJ), som hänvisar till anonyma källor. Enligt dessa källor är Intel nära att säkra finansiering för att bygga säkra anläggningar där chipen ska tillverkas. Dessa anläggningar kommer att producera mikrochip för användning i amerikanska försvarsprodukter.

Avtalet syftar till att minska USA:s beroende av utländsk chipproduktion

Det övergripande syftet med finansieringen och projektet är att minska USA:s beroende av chip som importeras främst från länder i östra Asien, till exempel Taiwan. Genom att öka inhemsk produktion hoppas USA kunna säkerställa en mer stabil försörjning av viktiga komponenter för sin försvarsindustri.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiell lokal för chipproduktion

Affärstidningens källor spekulerar även i att en del av den planerade produktionen kan komma att ske vid Intels befintliga fabrik i Arizona. Dock är det ännu inte bekräftat. Kostnaden för de nya anläggningarna uppskattas till mellan 3 och 4 miljarder dollar.

Om Intel Corporation

Intel är ett amerikanskt IT-bolag. Bolaget är inriktade mot att leverera diverse mjukvarulösningar som berör data- och nätverkskommunikation. Störst andel kunder återfinns bland privata aktörer samt större företagskunder, med verksamhet som sträcker sig inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Intel Corporation

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intel Corporation

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.