Intel nära miljardavtal med amerikanska regeringen för chipproduktion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Intel nära miljardavtal med amerikanska regeringen för chipproduktion

Intel

Intel, halvledartillverkaren, ligger i slutförhandlingar om ett miljardavtal med den amerikanska regeringen. Avtalet innebär att Intel kommer att producera mikrochip för försvarsindustrin, i syfte att minska USA:s beroende av importerade chip från Asien. Finansieringen för detta projekt kommer sannolikt från lagen "Chips Act".

Detta rapporteras av Wall Street Journal (WSJ), som hänvisar till anonyma källor. Enligt dessa källor är Intel nära att säkra finansiering för att bygga säkra anläggningar där chipen ska tillverkas. Dessa anläggningar kommer att producera mikrochip för användning i amerikanska försvarsprodukter.

Avtalet syftar till att minska USA:s beroende av utländsk chipproduktion

Det övergripande syftet med finansieringen och projektet är att minska USA:s beroende av chip som importeras främst från länder i östra Asien, till exempel Taiwan. Genom att öka inhemsk produktion hoppas USA kunna säkerställa en mer stabil försörjning av viktiga komponenter för sin försvarsindustri.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Potentiell lokal för chipproduktion

Affärstidningens källor spekulerar även i att en del av den planerade produktionen kan komma att ske vid Intels befintliga fabrik i Arizona. Dock är det ännu inte bekräftat. Kostnaden för de nya anläggningarna uppskattas till mellan 3 och 4 miljarder dollar.

Om Intel Corporation

Intel är ett amerikanskt IT-bolag. Bolaget är inriktade mot att leverera diverse mjukvarulösningar som berör data- och nätverkskommunikation. Störst andel kunder återfinns bland privata aktörer samt större företagskunder, med verksamhet som sträcker sig inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades 1968 och har sitt huvudkontor i Santa Clara, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intel Corporation

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Intel Corporation

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt