Nyhet

Intresset för börsnyheter har varit extra starkt under början av 2022

Allt fler väljer att investera sina pengar på börsen och liknande platser. Investeringsplattformarna är mer tillgängliga för gemene man tack vare stora framsteg inom tekniken, vilket gör att även trycket på nyheter och information som rör bolagen på marknaden ökar.

Under början av 2022 har trycket varit starkare än någonsin efter information och nyheter relaterade till börsen.

Den generella nedgången är en stark drivande faktor

Det finns många anledningar för varför trycket på nyheter och information har varit hårdare än någonsin, men den generella nedgången av det totala börsvärdet har ett stort finger med i spelet. De flesta index har sjunkit, vilket gör att många vill övervaka sina surt förvärvade pengar. Ingen vill förlora pengar helt enkelt.

Därmed är det många som ständigt övervakar nyheterna för att se vad som händer på börsen, i bolagen och på marknaden. På så sätt får de underlag för framtida beslut, oavsett om det handlar om att köpa eller sälja, eller om de ska sitta stilla i båten.

En av få stora svackor under det senaste årtiondet

Vi har sett en stor tillväxt i världen under de senaste tio åren. Resultatet av detta har visat sig på börsmarknaden. De flesta index har stigit rejält under de senaste årtiondena, även om det har funnits ett fåtal svackor och nedgångar.

Under det första kvartalet 2022 har börsen sett en rejäl nedgång, något som självklart har oroat många investerare. De vill inte förlora sina pensionspengar, sparkapital eller barnens framtida pengar. Ett av de bästa sätten för att hålla koll på vad som händer på marknaden är att helt enkelt läsa vad som händer på börsen, i bolagen och på marknaden, vilket är den utväg som många numera väljer för att hålla sig informerade.

Mobiltelefonen gör det lättare att ta del av nyheterna dygnet runt

En annan viktig anledning för varför trycket är hårdare än någonsin är helt enkelt för att det är lättare än någonsin att få tillgång till nyheterna. Du behöver inte köpa en fysisk tidning, och du behöver heller inte sätta igång datorn för att få reda på vad som händer i världen. Om du vill ta del av Storspelare casino nyheter går det istället utmärkt att använda din mobila enhet.

På så sätt kan du alltid hålla koll på vad som händer i världen, oavsett om du är intresserad av aktier och fonder, eller spelbranschen, politik eller media.

OBS! Kom ihåg att investering i fonder, aktier och andra värdepapper är en riskfylld aktivitet. Det är inte säkert att du får tillbaka ditt investerade kapital. Priset kan både stiga och sjunka i värde.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt