Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Intresset för börsnyheter har varit extra starkt under början av 2022

Allt fler väljer att investera sina pengar på börsen och liknande platser. Investeringsplattformarna är mer tillgängliga för gemene man tack vare stora framsteg inom tekniken, vilket gör att även trycket på nyheter och information som rör bolagen på marknaden ökar.

Under början av 2022 har trycket varit starkare än någonsin efter information och nyheter relaterade till börsen.

Den generella nedgången är en stark drivande faktor

Det finns många anledningar för varför trycket på nyheter och information har varit hårdare än någonsin, men den generella nedgången av det totala börsvärdet har ett stort finger med i spelet. De flesta index har sjunkit, vilket gör att många vill övervaka sina surt förvärvade pengar. Ingen vill förlora pengar helt enkelt.

Därmed är det många som ständigt övervakar nyheterna för att se vad som händer på börsen, i bolagen och på marknaden. På så sätt får de underlag för framtida beslut, oavsett om det handlar om att köpa eller sälja, eller om de ska sitta stilla i båten.

En av få stora svackor under det senaste årtiondet

Vi har sett en stor tillväxt i världen under de senaste tio åren. Resultatet av detta har visat sig på börsmarknaden. De flesta index har stigit rejält under de senaste årtiondena, även om det har funnits ett fåtal svackor och nedgångar.

Under det första kvartalet 2022 har börsen sett en rejäl nedgång, något som självklart har oroat många investerare. De vill inte förlora sina pensionspengar, sparkapital eller barnens framtida pengar. Ett av de bästa sätten för att hålla koll på vad som händer på marknaden är att helt enkelt läsa vad som händer på börsen, i bolagen och på marknaden, vilket är den utväg som många numera väljer för att hålla sig informerade.

Mobiltelefonen gör det lättare att ta del av nyheterna dygnet runt

En annan viktig anledning för varför trycket är hårdare än någonsin är helt enkelt för att det är lättare än någonsin att få tillgång till nyheterna. Du behöver inte köpa en fysisk tidning, och du behöver heller inte sätta igång datorn för att få reda på vad som händer i världen. Om du vill ta del av Storspelare casino nyheter går det istället utmärkt att använda din mobila enhet.

På så sätt kan du alltid hålla koll på vad som händer i världen, oavsett om du är intresserad av aktier och fonder, eller spelbranschen, politik eller media.

OBS! Kom ihåg att investering i fonder, aktier och andra värdepapper är en riskfylld aktivitet. Det är inte säkert att du får tillbaka ditt investerade kapital. Priset kan både stiga och sjunka i värde.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.