Intrum överraskade av marknadens reaktion på kapitalstruktursgranskning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Intrum överraskade av marknadens reaktion på kapitalstruktursgranskning

Intrum

Kredithanteringsföretaget Intrum avslöjade nyligen att de har anlitat två rådgivare för att granska företagets kapitalstruktur, ett steg som inte var avsett att offentliggöras. Beslutet att dela denna information kom efter förfrågningar från Bloomberg. Enligt företagets finanschef Emil Folkesson, kom marknadens negativa reaktion på nyheten som en överraskning för företaget.

  • Intrum hade ursprungligen inte för avsikt att berätta för marknaden om granskningen av kapitalstrukturen.
  • Finanschefen Emil Folkesson blev överraskad över den starkt negativa reaktionen på nyheten.
  • Folkesson anser att marknadens reaktion var en "överreaktion".

Emil Folkesson berättade för Dagens Industri att beslutet att offentliggöra granskningen av kapitalstrukturen endast togs efter att det framkommit att två journalister var på väg att publicera en artikel om saken. "Det var på väg att läcka ut, vi hade informationen om att två journalister var på väg att publicera en artikel", sa han.

Marknadens reaktion

Marknadens reaktion på nyheten var mycket negativ, något som tog Intrums ledning på sängen. Aktien föll först med över 12 procent, följt av en ytterligare nedgång på drygt 23 procent. Dessutom straffades bolagets obligationer hårt på kreditmarknaden. "Jag hade inte förväntat mig en sådan reaktion. Men jag kanske är naiv", kommenterade Folkesson.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En överreaktion?

Enligt Folkesson var marknadens reaktion en "överreaktion". Han påstår att han även har diskuterat detta med analytiker. Denna händelse belyser hur viktigt det är för företag att vara transparenta och proaktiva i sin kommunikation för att undvika oväntade reaktioner på marknaden.

Börskollen om Intrum

Intrum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INTRUM på Large Cap. Intrum verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 39551 st ägare hos Avanza samt 9343 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Intrum är verksamma inom finansbranschen. Bolaget specialiserar sig inom hantering av diverse kredithanteringstjänster, med störst inriktning mot fakturaköp, kreditinformation, fakturering och inkassorelaterade frågor. Intrum grundades ursprungligen 1924 och har idag verksamhet främst inom den europeiska marknaden, med små- och medelstora företag som dominerande kundbas. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Intrum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt