Intrum utvärderar kapitalstrukturen - aktien faller
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Intrum utvärderar kapitalstrukturen - aktien faller

Intrum

Det skuldbelastade kredithanteringsföretaget Intrums aktiepris sjunker drastiskt efter att företaget meddelat att det har anlitat rådgivare för att granska sin kapitalstruktur. Företagets VD, André Rubio, beskriver det inte som en krisåtgärd, utan som en del av företagets övergripande strategi. Intrum planerar nu att utvärdera alla alternativ, inklusive refinansiering och förlängning av obligationstider.

  • Intrums aktie faller med 11 procent efter att företaget meddelade att det ska granska sin kapitalstruktur.
  • VD André Rubio ser det inte som en krisåtgärd, utan som en del av företagets strategi.
  • Intrum ska nu utvärdera alla alternativ, inklusive refinansiering och förlängning av obligationstider.

Vd:n: "Ingen kris"

Intrums VD André Rubio försäkrar att företagets senaste beslut inte är en krisåtgärd. Företaget har en växande, kassaflödesgenererande verksamhet. Med tillgångar som nästan täcker företagets skulder och en säkrad likviditet fram till 2024-2025, menar han att detta är en proaktiv åtgärd för att omstrukturera företagets kapitalstruktur. Trots det, kan man inte ignorera det faktum att företagets aktiepris har sjunkit drastiskt och att obligationsräntorna har ökat kraftigt, säger Rubio.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Alternativen för Intrum

Intrum avser nu att utforska alla möjliga alternativ för att förbättra sin ekonomisk situation. De mest sannolika åtgärderna, enligt Rubio, inkluderar refinansiering, förlängning av löptider på obligationer och möjligtvis amorteringar på skulder. På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen för att ge våra läsare en djupare inblick i situationen.

Intrums aktie har fallit med över 11 procent efter nyheten och på ett års basis är kursfallet drygt 82 procent. Det återstår att se hur företagets åtgärder kommer att påverka dess framtida prestationer på börsen.

Börskollen om Intrum

Intrum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INTRUM på Large Cap. Intrum verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 40569 st ägare hos Avanza samt 9546 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Intrum är verksamma inom finansbranschen. Bolaget specialiserar sig inom hantering av diverse kredithanteringstjänster, med störst inriktning mot fakturaköp, kreditinformation, fakturering och inkassorelaterade frågor. Intrum grundades ursprungligen 1924 och har idag verksamhet främst inom den europeiska marknaden, med små- och medelstora företag som dominerande kundbas. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Intrum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt