Sista chansen: Investera i medicinteknik som förenklar vardagen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen: Investera i medicinteknik som förenklar vardagen

Sista

Brighter utvecklar produkter med målet att göra vardagen lättare för vårdtagare samtidigt som man effektiviserar vård- och omsorgsarbetet. Det sker bland annat genom deras lösning Actiste som ämnar att digitalisera och utveckla diabetesvården.

Nasdaq First North-listade medtech-bolaget Brighter genomför nu en företrädesemission med units på 117 MSEK. Pengarna från emissionen – som omfattas av garantier och teckningsåtaganden till 85 procent – ska användas för att snabba på kommersialiseringen av verksamheten och utveckla Brighters lösningar samt stärka balansräkningen.

Bolaget har flera viktiga avtal med distributörer, vårdgivare och andra aktörer på plats och har nu full fokus på kommersialiseringen för att generera intäkter.

Teknik som ämnar göra vardagen lättare

”Vad vården behöver är ett sätt att hålla i gång en konstant dialog mellan vårdpersonal som arbetar med diabetes och deras patienter. Vi tror att Actiste Diabetes Management System (ADMS) är en del av lösningen. Genom att tillhandahålla de fysiska verktygen för daglig diabetesvård, att samla behandlingsdata och att göra den synlig med appen Companion tror vi att Actiste fyller den roll som behövs”, säger Brighters tillförordnade vd Erik Lissner.

Bolaget tar till exempel fram datadriven teknik som ämnar göra vardagen lättare för personer med diabetes vilket kan leda till ett tryggare liv och en mer kostnadseffektiv vård. Internationella diabetesorganisationen bedömer att omkring 540 miljoner människor lever med diabetes i dag och att siffran ökar snabbt. Det är en sjukdom som ofta sänker patientens livskvalitet och som medför stora kostnader för vårdgivare världen över.

Actiste – Lösningen som ämnar göra livet lättare för diabetiker

Att leva med diabetes innebär även en mängd utmaningar och risker. Med hjälp av Actiste får personer med diabetes tekniska verktyg som underlättar vardagen. Actiste samlar in data om användarens värden och insulinanvändning som till exempel kan användas för att förbättra användarens livsstil och för att lämna hälsoinformation till sin vårdgivare. Syftet är att det skall leda både till bättre hälsa och livskvalitet hos användaren och i förlängningen till sänkta kostnader för vårdgivaren.

Redo för kommersialisering

Genom att ha slutit flera viktiga avtal med distributörer, vårdgivare och andra aktörer i olika delar av världen, bland annat i Qatar, Förenade Arabemiraten och Sydostasien, är Brighter nu igång med kommersialiseringen. Fokuset ligger i första hand på att säkra kommersialiseringen av Actiste i Qatar och att påbörja det viktiga arbetet med att underlätta landets vård av diabetiker.

Brighters vision är att med hjälp av datadriven hälsoteknik och digitala verktyg skapa lösningar som både underlättar livet för vårdtagaren och som sänker totalkostnaden för vårdgivaren. På så vis drivs utvecklingen mot ett mer hållbart och effektivt hälso- och välfärdssystem genom att vara med och bemöta de stora utmaningar som dessa står inför.

Erbjudandet i sammandrag

Inbjudan till teckning av units i Brighter AB (publ). Välkommen att teckna via länkar nedan.

  • Erbjudandets storlek: Erbjudandet omfattar 195 155 674 units.
  • Emissionslikvid: Cirka 117 MSEK.
  • Teckningspris: 0,60 per unit.
  • Teckningsperiod: 10 januari – 24 januari 2022.
  • Unit: En (1) unit innehåller två (2) nyemitterade aktier, två (2) teckningsoptioner av serie TO7 och en (1) teckningsoption av serie TO8.
Teckna via Avanza Teckna via Nordnet Teckna via BankID Anmälningssedel Prospekt


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt