Var med och decentralisera musikbranschen – Investera i Zeptagram
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Var med och decentralisera musikbranschen – Investera i Zeptagram

Var

Zeptagram hjälper investerare och fans att ta del av växande royalties inom musikindustrin. Ökad streaming av musik gör musikrättigheter till en investering som inte följer börsens svängningar. Zeptagram planerar en notering av aktien.

Hits från artister som Britney Spears och Justin Bieber

Zeptagrams användare har under året fått möjlighet att köpa musikrättigheter från en rad artister på plattformen, bland annat i några hits som framförs av världskända artister men också ”up-and-coming”-artister som Annyett Royale – som under året har haft topp placeringar på hitlistorna i USA.

Vi på Zeptagrams är stolta över våra artister och gläds oerhört av Annyetts framgångar. Vår vision är att gynna artisterna och hjälpa dem att uppnå sina drömmar med vår teknik och vårt nätverk," säger VD Christina Löwenström.

Royaltyintäkter visar upp stadig tillväxt

Marknaden för musikrättigheter befinner sig bara i sin linda eftersom royaltyintäkter inom musikbranschen förväntas visa upp en stadig tillväxt. Analysfirmor som MIDiA och Goldman Sachs förutspår en ökning av intäkter inom musikbranschen som drivs av ökad streaming. MIDiA förutspår att intäkterna inom musikbranschen ökar till 89,1 miljarder dollar under 2030 från 51,8 miljarder dollar under 2021. Goldman Sachs förutspår en ökning till 1,28 miljarder streaminganvändare till år 2030 från 443 miljoner under 2020.

Royalties följer inte ekonomiska trender i någon större utsträckning. Ökade intäkter via streamingtjänster och sociala medier gör musikrättigheter ännu mer intressanta.

Eget ekosystem för handel med musikrättigheter

Privata investerare och musikfans kan via Zeptagram köpa värdefulla musikrättigheter, en marknad som tidigare har varit exklusiv för skivbolag, kvalificerade personer och riskkapitalbolag. Bolaget tokeniserar musikrättigheter och erbjuder ett ekosystem för handel med musikrättigheter och distribution av royalties. Investerare och fans kan köpa musikrättigheter som är kopplade till royalties när musiken spelas i radio, tv, streamas, etc.

Vår marknad växer snabbt. Med blockkedjetekniken har vi varit pionjärer inom decentraliseringen av musikindustrin. Med vårt unika ekosystem har vi som mål att leda utvecklingen”, fortsätter Christina Löwenström.

NFT-marknadsplats som komplement till musikmarknadsplatsen

Zeptagrams senaste plattform, NFT-marknadsplatsen riktar sig till artister och andra som vill skapa digital konst. Den vänder sig också till investerare och fans som vill investera i digital konst genom NFTer. Utöver digital konst kan NFTer skapas av albumomslag, specialinnehåll, biljetter, autografer, böcker, digitala souvenirer, etc.

Med musikmarknadsplatsen och NFT-marknadsplatsen erbjuder Zeptagram artister och andra kreatörer en unik bredd av smarta kontrakt.

”Med den dramatiska förändringen vi ser inom vår omvärld och Web3 är vi väl rustade för att ta del av framtidens möjligheter”, avslutar Christina Löwenström.

Egen energieffektiv “grön” kryptovaluta

Bolaget har skapat en egen kryptovaluta, Zeptacoin. ZPTC är en så kallad grön kryptovaluta vilket innebär att den är energieffektiv, CO2-neutral, snabb och har en bråkdel av transaktionskostnader jämfört med de stora kryptovalutorna. Värdet av bolagets innehav av egna Zeptacoin uppgår till uppskattat 30 MSEK (per 10 november 2022).

Planerad notering av aktien under 2023

Sedan tidigare är Zeptacoin noterad på fem olika handelsplatser för kryptovaluta, däribland Bitmart, Bittrex och LBank. En notering av bolagets aktie är planerad att ske under 2023.

Erbjudandet i sammandrag

  • Teckningsperiod: 17 november – 15 december 2022
  • Teckningskurs: 13 SEK
  • Emissionsvolym: 24,05 MSEK
  • Värdering pre-money 96,5 MSEK
Teckna direkt med BankID Läs mer och teckna Memorandum


Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Zeptagram

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt