Sista chansen att investera i bolaget som revolutionerar diagnostik och snabbtestmarknaden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikeln är ett annonssamarbete

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Sista chansen att investera i bolaget som revolutionerar diagnostik och snabbtestmarknaden

Sista

Diagonal Bio, som grundades 2020, har gått från idé till att ha utvecklat en patenterad och unik plattformsteknologi för identifiering av biomarkörer på fyra år. På kort tid har bolaget genomfört flera framgångsrika studier och CE-märkt sitt instrument LAMPlify®, som nu står inför kommersialisering. För närvarande pågår pilottester av systemet inom veterinärsegmentet, där bolaget nu har fokus på att generera de första intäkterna.

För att kunna exekvera på sin strategi genomför Diagonal Bio nu en företrädesemission om 32 MSEK, som vid fullteckning förväntas vara tillräckligt för att ta verksamheten till positivt kassaflöde i Q1 2026. Emissionen är säkerställd till 56,4 % genom garanti- och teckningsåtaganden.

Att använda LAMPlify® för identifiering av biomarkörer medför stora fördelar, inte bara på grund av dess höga noggrannhet utan framför allt på grund av den snabba analystiden. Till skillnad från ett PCR-test som kan ta upp till 48 timmar, kan LAMPlify® ge ett testresultat redan efter 10 minuter. Detta är en väsentlig fördel då tidsfaktorn oftast är avgörande när det kommer till att begränsa spridningen av olika smittsamma utbrott.

Marknadsvärdet för PCR-baserade tester inom veterinärsegmentet uppgår till över 7 miljarder dollar i dagsläget, vilket skapar stora möjligheter för Diagonal Bio. Med tanke på att valfri biomarkör kan detekteras med hjälp av Diagonal Bio’s teknologi finns det även möjlighet för bred användning. Därutöver är teknologin lättanvänd, avsedd att användas på plats s.k. Point of Care, och betydligt billigare än PCR-baserad testning, vilket skapar tydliga produktfördelar.

Diagonal Bio’s långsiktiga plan är att introducera ytterligare en plattformsteknologi på marknaden under namnet Panviral® som inriktar sig mot humandiagnostik, dvs testning på människor. Detta ökar marknadspotentialen väsentligt och kan bidra till att förbättra landskapet för in-vitro diagnostik avsevärt. År 2030 förväntas den totala marknaden för in-vitrodiagnostik att uppgå till över 100 miljarder dollar.

Viktiga mål 2024–2025

2024

  • Genomföra 6–10 LAMPlify® pilottester med potentiella kunder, distributörer och Key Opinion Leaders som kanleda till kommersiella avtal.
  • Stärka IP-skyddet för plattformsteknologin.
  • Ta fram en regulatorisk strategi för att nå marknaden för in-vitro diagnostik.

2025

  • Expandera pilottesterna med LAMPlify® ytterligare.
  • Att minst 40 LAMPlify® instrument används av kunder i slutet av 2025.
  • Anpassa Panviral®-plattformen för att möta kraven för en regulatorisk ansökan.

Att förstå behovet av Diagonal Bios teknologi kräver bara en återblick till 2020 och utbrottet av Covid-19. Att ha en snabb, enkel och tillförlitlig plattform för identifiering av biomarkörer är centralt i vårt samhälle, oavsett om det gäller diagnostik av djur eller människor.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt