Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IT-konsulten

IT-konsulten Aixia får stororder inom AI – aktien rusar över 100 %

IT-konsultföretaget Aixia meddelade idag att de mottagit en betydande order inom AI-infrastruktur från en ledande aktör inom fordonsindustrin. Nyheten om ordern, värd 185 miljoner kronor, har lett till att företagets aktie har skjutit i höjden med 132 procent till 86,80 kronor per aktie. Som ett resultat av ordern kommer Analysguiden att revidera sina ekonomiska prognoser för Aixia.

Reviderade tillväxtprognoser

Analysguiden har i en kommentar meddelat att man kommer att justera sina ekonomiska prognoser för Aixia till följd av den nya ordern.

"Vi räknade med att bolaget skulle omsätta cirka 110 miljoner kronor 2023, men baserat på den nyligen mottagna storordern kommer vi att behöva justera våra antaganden om bolagets framtida årliga tillväxt. Bolaget kommer uppenbarligen att växa mer än de 11 – 12 procent per år som vi tidigare antog", skriver Analysguiden.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Fler stora affärer väntas

"Med tanke på det stora intresse som finns i marknaden för AI-lösningar tror Analysguiden att det kommer ske fler större affärer under de kommande åren", fortsätter analysfirman. Analysguiden återkommer inom kort med en uppdaterad analys. Det tidigare värderade priset på 43,50-62,00 kronor per aktie har nu passerats med en betydande marginal.

Om Aixia

Aixia är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 298st ägare hos Avanza samt 72st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Aixia Group levererar IT-infrastruktur, drift och molntjänster. Idag arbetar bolaget med AI samt uppbyggnad av datacenter för utveckling inom AI. Utöver har bolaget egen utveckling av mjukvaror för ML Ops (machine learning operations) och hantering av Big Data. Aixia Group bedriver även utveckling inom applicerad AI inom industrisektorn för att öka automatiseringen av olika processer genom bland annat Machine Vision. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Aixia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aixia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.