Japanska fordonstillverkaren tvingades till produktionsstopp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Japanska fordonstillverkaren tvingades till produktionsstopp

Japanska

Japanska fordonstillverkaren Toyota har under februari och mars tvingats till flera produktionsstopp vid sin fabrik i Tijuana, Mexiko. Orsakerna till stoppen inkluderar både arbetskraftsbrist hos leverantörer och tekniska problem på fabriken.

  • Toyota stängde sin fabrik i Tijuana under totalt 19 dagar.
  • Produktionsstopp orsakades av både arbetskraftsbrist och tekniska problem.
  • Det är fortfarande oklart om problemen har lösts.

Toyota har under februari och mars månad tvingats stoppa produktionen vid sin fabrik i Tijuana, Mexiko, där de tillverkar Tacoma pick-up trucks. Enligt källor med insyn i Toyotas verksamhet beror produktionsstoppen dels på arbetskraftsbrist hos leverantörer och dels på tekniska problem på fabriken. Totalt har produktionen stått stilla i 19 dagar under dessa två månader.

Arbetskraftsbrist och tekniska problem

Enligt källor arbetar Toyota nu nära tillsammans med vissa leverantörer för att underlätta påfrestningarna som arbetskraftsbristen orsakar. Trots dessa ansträngningar har vissa tillverkare av reservdelar svårt att hålla sin produktion igång, vilket påverkar Toyotas produktion negativt.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Bekräftade förseningar

Toyotas dotterbolag i Nordamerika har bekräftat att de nordamerikanska fabrikerna fortsätter att drabbas av tillfälliga produktionsförseningar på grund av störningar i leveranskedjan. I ett uttalande säger bolaget: "Toyotas nordamerikanska fabriker fortsätter att drabbas av tillfälliga produktionsförseningar på grund av störningar i leveranskedjan. För att minimera effekterna arbetar våra team flitigt för att göra allt som är möjligt för att minska besväret för våra kunder."

Det är fortfarande oklart om Toyota har lyckats lösa dessa problem vid sin fabrik i Mexiko. Här på Börskollen kommer vi att fortsätta följa utvecklingen och rapportera om eventuella framsteg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt